GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene nafte pale ispod 83 dolara

Cijene nafte pale ispod 83 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2024 / 17:10
Autor: SEEbiz
LONDON - Cijene nafte pale su ispod 83 dolara pod pritiskom skoka zaliha u SAD-u i signala iz američke središnje banke da neće žuriti sa sniženjem kamatnih stopa.

Na londonskom je tržištu cijena barela nakon podneva bila niža za 76 centi nego na jučerašnjem zatvaranju trgovine i iznosila je 82,89 dolara. Jučer je zaključio trgovinu u plusu 1,12 dolara.

Na američkom tržištu barelom se danas trgovalo po 83 centa nižoj cijeni, od 78,04 dolara. Jučer je zaključio trgovanje u plusu 1,29 dolara.

Potporu cijenama pružile su u utorak procjene nekih analitičara da će Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) i njezini saveznici u ožujku produljiti sporazum o smanjivanju opskrbe i stišana zabrinutost za kinesku potražnju.

U srijedu trgovci su se ponovo koncentrirali na signale iz američke središnje banke da bi mogli sniziti kamatne stope tek krajem proljeća, kasnije no što se očekivalo.

Dužnosnica Feda Michelle Bowman naznačila je u utorak da neće žuriti sa smanjenjem kamatnih stopa u prvom redu zbog kontinuiranog rizika inflacije. Trgovci pak strahuju da bi visoke stope u duljem razdoblju mogle zakočiti gospodarski rast i prigušiti potražnju za naftom.

Tagovi: nafta, cijene nafte, WTI nafta, Brent nafta
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
RAST
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
LONDON - Sirova je nafta blago porasla u današnjem trgovanju nakon što su cijene nafte na tržištima ovog tjedna pale.
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
GUBITAK
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
MOSKVA - Plinski div Gazprom u vlasništvu Kremlja priopćio je u četvrtak da je pao na neto gubitak od 629 milijardi rubalja (6,9 milijardi dolara) u 2023., što je njegov prvi godišnji gubitak u više od 20 godina, usred sve manje trgovine plinom s Europom, nekada njegovim glavnim prodajnim tržištem.
Cijene nafte ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod razine od 84 dolara pod utjecajem signala vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine i nagađanja o punjenju strateških rezervi u SAD-u.
NE Krško nakon remonta ponovo priključen na mrežu
NA MREŽI
NE Krško nakon remonta ponovo priključen na mrežu
KRŠKO - Električni generator Nuklearne elektrane Krško (NEK) danas je nakon remonta ponovno priključen na elektroenergetsku mrežu. Nakon provjera na maloj snazi snaga elektrane će se postupno povećavati, najavili su iz NEK-a.
Najbolje poljoprivredno zemljište u SAD-u nestaje pod solarnim pločama
PROMJENA NAMJENE
Najbolje poljoprivredno zemljište u SAD-u nestaje pod solarnim pločama
NEW YORK - Solarna industrija polako se širi američkim Srednjim zapadom, privučena povoljnim najmom zemljišta, pristupom elektroenergetskom sustavu i državnim poticajima. Najbolje poljoprivredno zemljište mijenja namjenu, možda nepovratno, upozoravaju eksperti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE