GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Filipović ne želi odgovoriti može li Barbaruć nastaviti voditi HEP

Filipović ne želi odgovoriti može li Barbaruć nastaviti voditi HEP
BEZ ODGOVORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2023 / 17:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Filipović izjavio je danas kako ne očekuje nikakve šokove vezane uz cijene energenata ove zime te da će građani po pitanju toga imati sigurnu zimu, kao i lani.

"Ne očekujem nikakve prevelike šokove što se tiče cijene energenata", kazao je Filipović na Danu Hrvatskih voda, odgovarajući na upit novinara što očekuje po pitanju cijena energenata ove jeseni.

Kako je dodao, ako se uzme cijena struje "day ahead", ona je sada 109 eura po megavatsatu (MWh), zadnji kvartal ove godine će biti oko 120 eura po MWh, a prognozira se da će u prvom kvartalu sljedeće godine biti 140 eura, dok su prošle godine cijene bilo puno veće u odnosu na ove navedene.

"Također, što se tiče cijene plina, zadnji kvartal se prognozira da će biti oko 50 eura po MWh, a prvi kvartal iduće godine oko 60 eura. Naravno, to su prognoze, cijene se mijenjaju ovisno o tržištu i vremenskim uvjetima", naveo je Filipović.

Kako je istaknuo, građani će, kao i lani, imati sigurnu zimu te je najavio da će vlada idući tjedan predstaviti novi paket mjera za pomoć najugroženijima, koji će ići u smjeru "snažne podrške građanima i gospodarstvu". Nije htio govoriti o detaljima, kazavši da su sve opcije vezane uz te mjere još na stolu i da se razmatraju

Filipović je na višekratne upite novinara o tome može li sadašnji čelnik HEP-a Frane Barbarić voditi tu kompaniju, budući da mediji pišu da USKOK provodi više izvida u vezi njega, odgovorio da ne može komentirati izvide, a da je "najvažnije da građani imaju stabilne cijene energenata, koje se neće povećavati niti u razdoblju ispred nas".

Tagovi: plin, struja, Filipović, Barbarić, hep
PROČITAJ I OVO
Slovenija: Početkom svibnja najveći dio potrošnje električne energije pokriveno iz OIE
OIE
Slovenija: Početkom svibnja najveći dio potrošnje električne energije pokriveno iz OIE
LJUBLJANA - Slovenija je u prva tri dana svibnja najveći dio svoje potrošnje pokrivala električnom energijom iz obnovljivih izvora energije (OIE), dok je 4. svibnja proizvedeno više električne energije iz OIE nego što se dnevno potroši, objavilo je Ministarstvo okoliša i klime. danas i energija.
Cijene nafte iznad 83 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 83 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima iznad razine od 83 dolara pod utjecajem poskupljenja saudijskih isporuka i obnovljenih napetosti na Bliskom istoku.
Komisija odobrila državnu potporu od 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala
ZELENO SVJETLO
Komisija odobrila državnu potporu od 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala
ZAGREB - Europska komisija odobrila je, u skladu s pravilima EU-a o državnim potporama, hrvatsku mjeru u iznosu od 25 milijuna eura za potporu proširenju terminala za ukapljeni prirodni plin (UPP) na otoku Krku.
Objavljene nove cijene goriva
GORIVO
Objavljene nove cijene goriva
ZAGREB - Sutra nas očekuju nove cijene goriva.
Oštar tjedni pad cijena nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Oštar tjedni pad cijena nafte
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna su pale oko 7 posto jer trgovce zabrinjava usporavanje rasta najvećih svjetskih gospodarstava zbog čega slabi i potražnja za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE