GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grmoja: Priopćenje Ine je veća bomba od Kovačevićevog svjedočenja

Grmoja: Priopćenje Ine je veća bomba od Kovačevićevog svjedočenja
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2022 / 08:26
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja reagirao je sinoć na priopćenje Ine u vezi s navodima izrečenim na sjednici Antikorupcijskog vijeća, ocijenivši da je ono "veća bomba" od svjedočenja bivšeg šefa Janafa jer u njemu "tvrde da je Vlada podržala gašenje rafinerije".

“Večerašnje priopćenje INA-e je veća bomba od Kovačevićeva svjedočenja jer u priopćenju tvrde da je Vlada, kao suvlasnik INA-e podržala gašenje rafinerije i preusmjeravanje nafte prema Mađarskoj”, objavio je predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja na Twitteru.

Grmoja se također pita hoće li premijer Andrej Plenković danas demantirati i Inu, kao što je u četvrtak demantirao navode bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačević koje je izrekao tijekom saslušanja na Antikorupcijskom vijeću.

Kovačević, koji je ujedno i Uskokov osumnjičenik, u četvrtak je izjavio da je premijer Andrej Plenković na sastanku u Vladi 2018. sugerirao da se potpiše memorandum koji bi značio gašenje sisačke rafinerije, što je Plenković kasnije opovrgnuo.

Iz Ine su u četvrtak istaknuli da je zaustavljanje prerade nafte u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika, napomenuvši da na tržištu prodaju samo dio proizvedene sirove nafte i to po tržišnoj cijeni, a ostatak se prerađuje u Rafineriji nafte Rijeka.

“Zbog teza koje se u javnosti provlače posljednjih dana, željeli bismo naglasiti da je zaustavljanje prerade u Sisku te prodaje nafte na tržištu isključivo poslovna odluka kompanije koju su podržala oba većinska vlasnika. Naime, rafinerija u Sisku je bila neprofitabilna godinama, a s obzirom na današnja kretanja zajedno s riječkom rafinerijom stvarala bi gubitak veći od 1,5 milijardi kuna godišnje”, navodi se u njihovu priopćenju.

Tagovi: Nikola Grmoja, antikorupcijsko vijeće, Dragan Kovačević, Janaf, Andrej Plenković, Rafinerija Sisak
PROČITAJ I OVO
Slovenija: Početkom svibnja najveći dio potrošnje električne energije pokriveno iz OIE
OIE
Slovenija: Početkom svibnja najveći dio potrošnje električne energije pokriveno iz OIE
LJUBLJANA - Slovenija je u prva tri dana svibnja najveći dio svoje potrošnje pokrivala električnom energijom iz obnovljivih izvora energije (OIE), dok je 4. svibnja proizvedeno više električne energije iz OIE nego što se dnevno potroši, objavilo je Ministarstvo okoliša i klime. danas i energija.
Cijene nafte iznad 83 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 83 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima iznad razine od 83 dolara pod utjecajem poskupljenja saudijskih isporuka i obnovljenih napetosti na Bliskom istoku.
Komisija odobrila državnu potporu od 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala
ZELENO SVJETLO
Komisija odobrila državnu potporu od 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala
ZAGREB - Europska komisija odobrila je, u skladu s pravilima EU-a o državnim potporama, hrvatsku mjeru u iznosu od 25 milijuna eura za potporu proširenju terminala za ukapljeni prirodni plin (UPP) na otoku Krku.
Objavljene nove cijene goriva
GORIVO
Objavljene nove cijene goriva
ZAGREB - Sutra nas očekuju nove cijene goriva.
Oštar tjedni pad cijena nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Oštar tjedni pad cijena nafte
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna su pale oko 7 posto jer trgovce zabrinjava usporavanje rasta najvećih svjetskih gospodarstava zbog čega slabi i potražnja za 'crnim zlatom'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE