GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Janaf s Litascom sklopio višegodišnji ugovor o skladištenju

Janaf s Litascom sklopio višegodišnji ugovor o skladištenju
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2023 / 08:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Janaf je s tvrtkom Litasco sklopio ugovor o skladištenju sirove nafte u svom sustavu za razdoblje 1. travanj 2023. do 31. ožujka 2025. godine.

Ugovorom je definirano da će Janaf u svom sustavu za Litasco SA uskladištiti 239.856 prostornih metara sirove nafte.

"Početak 2023. u poslovanju društva Jadranski naftovod obilježavaju obnovljena i nova partnerstva s vodećim regionalnim i globalnim naftnim kompanijama", ističe Uprava Janafa.

Potvrda je to, kako navode, poslovnog ugleda koji Janaf uživa na naftnom tržištu, ali i važnosti društva za ukupnu energetsku neovisnost i sigurnost, kako Hrvatske, tako i Europske unije i zemalja u okruženju.

"Uvjereni smo kako je Janaf na početku još jedne iznimno uspješne poslovne godine na zadovoljstvo svih zaposlenika društva i naših vlasnika“, istaknula je Uprava Janafa predvođena predsjednikom Uprave Stjepanom Adanićem i članom Uprave Vladislavom Veselicom.

Naime, Janaf je za iduće razdoblje sklopio ugovore o transportu s NIS-om i MOL-om te ugovore o skladištenju s Agencijom za ugljikovodike i MOL-om, navodi se u priopćenju.

Tagovi: Janaf, Litasco, kompanija MOL, Naftna industrija Srbije, Stjepan Adanić
PROČITAJ I OVO
Može li EU izdržati bez ruskog dizela?
DIZEL
Može li EU izdržati bez ruskog dizela?
MOSKVA - EU je već obustavio uvoz ruske nafte. Ali obustava uvoza i naftnih derivata kao što je dizel će i Europi zadati više problema. Svakome je jasno da zapravo i iz Turske ili Indije kupujemo ruski dizel.
Nafta iznad 80 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta iznad 80 dolara
LONDON - Nafta je na početku novog tjedna stabilizirana iznad razine od 80 dolara, a najviše brine moguće ograničenje potrošnje goriva.
HGK: Kašnjenje i nedostatak regulative za OIE usporava investicije
OIE
HGK: Kašnjenje i nedostatak regulative za OIE usporava investicije
ZAGREB - Udruženje obnovljivih izvora energije Hrvatske gospodarske komore upozorava da je od dvije tisuće megavata (MW) kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora koje Hrvatska treba ispuniti prema programu OIE do 2023., ostvareno tek 107,5 MW, a razlogom drži zakašnjelu i nepotpunu regulativu.
MOL planira prodati benzinske postaje u Sloveniji
PLANOVI
MOL planira prodati benzinske postaje u Sloveniji
LJUBLJANA - Mađarska naftna kompanija Mol uskoro bi trebala početi prodavati neke od ukupno 53 benzinskih postaja koje kontrolira u Sloveniji, neslužbeno doznaje ljubljanski Dnevnik.
Dekanić: Hrvatska ima izvrsnu opskrbu naftom, ne bi trebalo biti problema
ANALITIČARI
Dekanić: Hrvatska ima izvrsnu opskrbu naftom, ne bi trebalo biti problema
ZAGREB - Europska zabrana uvoza rafiniranih naftnih proizvoda iz Rusije kao što su dizel i benzin stupila je danas na snagu, prenose europski mediji. Energetski stručnjak Igor Dekanić u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je kako Hrvatska nema lošu poziciju te kako ne bi smjelo biti problema u opskrbi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE