GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mamić investira u solarne elektrane u Hercegovini

Mamić investira u solarne elektrane u Hercegovini
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2021 / 08:14
Autor: SEEbiz / indikator.ba
MOSTAR - Kompanija "Plavo sunce" d.o.o, gdje je jedan od osnivača sin Zdravka Mamića Mario Mamić, planira izgradnju više solarnih elektrana na području Hercegovine.

Za sada je zahtjeve podnosila za područje Čitluka i Čapljine, ali s obzirom na to da je Zdravko Mamić nedavno imao sastanak s bivšim gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem i ekipom u podrumu mostarskog restorana "Pablos", izvjesno je da se Mamić raspituje i za lokacije oko Mostara, i to već duže vrijeme.

Predmet zanimanja je Polog kod Mostara. Načelnica Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara Marina Deronjić tvrdi da ju je predstavnik kompanije "Plavo sunce" kontaktirao telefonskim putem.

U "Elektroprivredi HZHB" potvrdili su da je spomenuta kompanija već podnosila zahtjeve u dva hercegovačka grada.

- Kompanija Plavo sunce d.o.o. podnijela je sedam zahtjeva za ishođenje prethodne elektroenergetske suglasnosti za izgradnju solarnih elektrana, instalirane snage po 999 kilovat-sati električne energije, na području naše Poslovnice Čitluk, te tri zahtjeva, od kojih dva po 999 kW i jedan od 800 kW instalirane snage električne energije, na području naše Poslovnice Čapljina, kazala je za Hercegovina.info glasnogovornica Elektroprivrede HZHB” Marija Buntić.

Ističe da su svi zahtjevi predani u skladu sa propisanim procedurama, a trenutno su u fazi izrade elaborata optimalnih tehničkih rješenja za priključak, nakon čega će se utvrditi uvjeti i mogućnosti priključenja u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima, piše Hercegovina.info.

Tagovi: solarne elektrane, Zdravko Mamić, Mario Mamić, Plavo sunce d.o.o.
PROČITAJ I OVO
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
Obnovljivi izvori energije pokrili 56% njemačke potrošnje struje u prvom kvartalu
OIE
Obnovljivi izvori energije pokrili 56% njemačke potrošnje struje u prvom kvartalu
BERLIN - Obnovljivi izvori energije pokrivali su oko 56% potrošnje električne energije u Njemačkoj u prvom kvartalu 2024.
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima iznad 88 dolara budući da su ulagače zabrinuli posustajanje rasta američkog gospodarstva i naznake slabljenja potražnje za gorivom.
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
DOBRE BROJKE
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
ZAGREB - Ina - Industrija nafte u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila 11,9 milijuna eura neto dobiti pripisive vlasnicima društva, nakon godinu dana ranije zabilježenog gubitka od 14,2 milijuna eura, pokazuju u četvrtak objavljeni financijski rezultati te kompanije, a predsjednica Uprave Zsuzsanna Ortutay navodi kako se očekuje da će iduća tromjesečja dodatno ojačati Inine rezultate.
Janaf predlažu rekordnu dividendu
DIVIDENDA
Janaf predlažu rekordnu dividendu
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda predložit će Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2023. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE