GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Neto dobit Petrola u prvom kvartalu skočila 27%

Neto dobit Petrola u prvom kvartalu skočila 27%
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2021 / 11:25
Autor: SEEbiz

LJUBLJANA - Grupa Petrol u prvom je tromjesečju ostvarila neto dobit od 27,8 milijuna eura, 27 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Unatoč manjoj prodaji naftnih derivata, prihodi od prodaje ostali su na razini istog lanjskog razdoblja - 911,9 milijuna.

Grupa Petrol prodala je 607.500 tona naftnih derivata u prva tri mjeseca ove godine, što je 18 posto manje nego u prva tri mjeseca 2020. Petrol navodi manju maloprodaju kao rezultat pandemije covida-19 kao jednu od glavni razlozi pada i promijenjeni uvozni režim u Italiji.

Prodaja ukapljenog naftnog plina smanjila se za 21 posto na 33.400 tona, dok je prodaja prirodnog plina porasla za 107 posto na 13,3 TWh zbog nižih temperatura u sezoni grijanja i veće prodaje na inozemnim tržištima. Zbog uključivanja E3, koji je prošlog proljeća kupio od Elektra Primorska, Petrol je u prvom tromjesečju povećao i prodaju električne energije krajnjim kupcima.

U prva tri mjeseca grupacija Petrol, koja ima ukupno 500 benzinskih servisa u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, također je prodala 129 milijuna eura robe, što je 3% više nego prije godinu dana.

Kvartalni EBITDA iznosio je 54 milijuna eura, što je porast od 16% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. I neto dobit i EBITDA u prva tri mjeseca 2021. također su bili veći nego u prva tri mjeseca 2019., odnosno u razdoblju prije pandemije.

Tagovi: Petrol, poslovni rezultati, nafta, energija
PROČITAJ I OVO
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.
Obnovljivi izvori energije pokrili 56% njemačke potrošnje struje u prvom kvartalu
OIE
Obnovljivi izvori energije pokrili 56% njemačke potrošnje struje u prvom kvartalu
BERLIN - Obnovljivi izvori energije pokrivali su oko 56% potrošnje električne energije u Njemačkoj u prvom kvartalu 2024.
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se iznad 88 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima iznad 88 dolara budući da su ulagače zabrinuli posustajanje rasta američkog gospodarstva i naznake slabljenja potražnje za gorivom.
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
DOBRE BROJKE
Ina u prvom tromjesečju s 12 milijuna eura neto dobiti
ZAGREB - Ina - Industrija nafte u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila 11,9 milijuna eura neto dobiti pripisive vlasnicima društva, nakon godinu dana ranije zabilježenog gubitka od 14,2 milijuna eura, pokazuju u četvrtak objavljeni financijski rezultati te kompanije, a predsjednica Uprave Zsuzsanna Ortutay navodi kako se očekuje da će iduća tromjesečja dodatno ojačati Inine rezultate.
Janaf predlažu rekordnu dividendu
DIVIDENDA
Janaf predlažu rekordnu dividendu
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Jadranskog naftovoda predložit će Glavnoj skupštini Društva donošenje odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2023. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE