GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OMV: Dvije akvizicije za poboljšanu ponudu biogoriva za transportni sektor

OMV: Dvije akvizicije za poboljšanu ponudu biogoriva za transportni sektor
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2024 / 17:54
Autor: SEEbiz
BEČ - OMV je izvršio dvije akvizicije kako bi ojačao integraciju svoje rafinerije i opskrbnog lanca te poboljšao pokrivenost svoje postojeće mreže benzinskih postaja na ključnim tržištima u Europi.

Prvo, pristala je preuzeti AP Newco nakon odobrenja svog nadzornog odbora. OMV će akvizirati mrežu benzinskih postaja koja obuhvaća devet lokacija i ugovore o suradnji za tri dodatne lokacije, koje opskrbljuju sektor komercijalnog cestovnog prijevoza (CRT) s odgovarajućom visokom prodajom dizela.

Osim toga, OMV preuzima 21 benzinsku postaju u Slovačkoj od Benzinola, s opcijom kupnje još šest benzinskih postaja. Uglavnom se nalaze u zapadnoj i sjevernoj središnjoj Slovačkoj.

Nove lokacije u Austriji i Slovačkoj predstavljaju proširenu infrastrukturnu platformu za stalne napore OMV-a da dekarbonizira prometni sektor ponudom niza biogoriva poput hidrotretiranog biljnog ulja (HVO100).

OMV već upravlja sa 105 benzinskih postaja u Slovačkoj, a akvizicija će potvrditi njegovu poziciju drugog najvećeg igrača na lokalnom tržištu. Zatvaranje se očekuje u drugom kvartalu ove godine, podložno regulatornim odobrenjima. Financijski detalji nisu objavljeni.

„Danas najavljene transakcije jačaju naš integrirani opskrbni lanac oko OMV-ovih ključnih europskih rafinerija omogućujući poboljšane stope iskorištenosti rafinerija.

"Nova mjesta također djeluju kao katalizator za našu strategiju transformacije mobilnosti, koja ima za cilj pomoći našim kupcima da smanje emisije kroz našu ponudu biogoriva druge generacije i uvođenje e-mobilnosti s ultrabrzim punjenjem", rekao je Martijn van Koten, izvršni direktor OMV-a. 

Tagovi: OMV, akvizicije, biogorivo, benzinol
PROČITAJ I OVO
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
GUBITAK
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
MOSKVA - Plinski div Gazprom u vlasništvu Kremlja priopćio je u četvrtak da je pao na neto gubitak od 629 milijardi rubalja (6,9 milijardi dolara) u 2023., što je njegov prvi godišnji gubitak u više od 20 godina, usred sve manje trgovine plinom s Europom, nekada njegovim glavnim prodajnim tržištem.
Cijene nafte ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod razine od 84 dolara pod utjecajem signala vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine i nagađanja o punjenju strateških rezervi u SAD-u.
NE Krško nakon remonta ponovo priključen na mrežu
NA MREŽI
NE Krško nakon remonta ponovo priključen na mrežu
KRŠKO - Električni generator Nuklearne elektrane Krško (NEK) danas je nakon remonta ponovno priključen na elektroenergetsku mrežu. Nakon provjera na maloj snazi snaga elektrane će se postupno povećavati, najavili su iz NEK-a.
Najbolje poljoprivredno zemljište u SAD-u nestaje pod solarnim pločama
PROMJENA NAMJENE
Najbolje poljoprivredno zemljište u SAD-u nestaje pod solarnim pločama
NEW YORK - Solarna industrija polako se širi američkim Srednjim zapadom, privučena povoljnim najmom zemljišta, pristupom elektroenergetskom sustavu i državnim poticajima. Najbolje poljoprivredno zemljište mijenja namjenu, možda nepovratno, upozoravaju eksperti.
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta poskupjela, SAD bi mogla smanjiti strateške rezerve
LONDON - Cijene nafte danas su porasle na međunarodnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE