GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordna neto dobit Total Energiesa

Rekordna neto dobit Total Energiesa
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2024 / 12:45
Autor: SEEbiz
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies lani je ostvario 21,4 milijarde dolara (nešto manje od 20 milijardi eura) čiste dobiti, što je četiri posto više nego godinu prije i najviše u povijesti tvrtke.

Tome su pripomogli dobri rezultati pogona za prirodni plin i električnu energiju, prenijela je francuska novinska agencija AFP.

Tromjesečni rezultati, pak, nisu bili tako dobri. Tvrtka je u posljednjem tromjesečju prošle godine ostvarila 5,23 milijarde dolara prilagođene neto dobiti, što je pad od 31% u odnosu na isto razdoblje 2022.

Glavni izvršni direktor Patrick Pouyanne opisao je rezultate kao snažne i rekao u izjavi da su postignuti u "nesigurnom okruženju" koje je posebno utjecalo na cijene prirodnog plina i nafte.

Unatoč rekordnoj godišnjoj dobiti, ona je bila manja od predviđanja financijskih analitičara koji su očekivali neto dobit od 23,7 milijardi dolara.

U izgledima za ovu godinu energetski div istaknuo je nesigurno gospodarsko okruženje.

Tagovi: TotalEnergies, plin, struja
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima ispod 84 dolara budući da je posustalo zapošljavanje u SAD-u raspirilo zabrinutost za potražnju, neutraliziravši signale vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine.
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
LOŠA GODINA
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
ZAGREB - Prvo plinarsko društvo (PPD), najveći hrvatski uvoznik plina u vlasništvu Pavla Vujnovca, u prošloj je godini pretrpio značajan pad prihoda uslijed pada cijena plina.
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
RAST
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
LONDON - Sirova je nafta blago porasla u današnjem trgovanju nakon što su cijene nafte na tržištima ovog tjedna pale.
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
GUBITAK
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
MOSKVA - Plinski div Gazprom u vlasništvu Kremlja priopćio je u četvrtak da je pao na neto gubitak od 629 milijardi rubalja (6,9 milijardi dolara) u 2023., što je njegov prvi godišnji gubitak u više od 20 godina, usred sve manje trgovine plinom s Europom, nekada njegovim glavnim prodajnim tržištem.
Cijene nafte ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod razine od 84 dolara pod utjecajem signala vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine i nagađanja o punjenju strateških rezervi u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE