GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

RWE najavljuje 55 milijardi eura ulaganja

RWE najavljuje 55 milijardi eura ulaganja
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2023 / 16:45
Autor: SEEbiz
ESSEN - Njemački dobavljač energije RWE najavio je 55 milijardi eura ulaganja u poslovanje širom svijeta u razdoblju od 2024. do 2030. godine.

Njemačka građanima ukida državnu subvenciju za struju i plin, ali postoji i dobra vijest

Portfelj zelene proizvodnje struje bit će proširen sa sadašnjih 35 na više od 65 gigavata, uz ulaganja od 55 milijardi eura u obnovljive izvore energije, tehnologije skladištenja, fleksibilnu proizvodnju i projekte vezane uz vodik, rekao je izvršni direktor Markus Krebber.

Prilagođena dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) trebala bi u tom razdoblju rasti u prosjeku za 14 posto godišnje i premašiti devet milijardi eura u 2030., rekao je Krebber.

U ovoj godini grupa cilja prilagođenu EBITDA-u u rasponu od 7,1 do 7,7 milijardi eura.

Izvršni direktor ponovo je potvrdio da RWE planira do 2040. postati klimatski neutralan, uz strategiju rasta “Growing Green”, usvojenu u studenom 2021. godine.

Tagovi: RWE, INVESTICIJE
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima ispod 84 dolara budući da je posustalo zapošljavanje u SAD-u raspirilo zabrinutost za potražnju, neutraliziravši signale vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine.
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
LOŠA GODINA
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
ZAGREB - Prvo plinarsko društvo (PPD), najveći hrvatski uvoznik plina u vlasništvu Pavla Vujnovca, u prošloj je godini pretrpio značajan pad prihoda uslijed pada cijena plina.
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
RAST
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
LONDON - Sirova je nafta blago porasla u današnjem trgovanju nakon što su cijene nafte na tržištima ovog tjedna pale.
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
GUBITAK
Gazprom potonuo u gubitak prvi put u više od dva desetljeća
MOSKVA - Plinski div Gazprom u vlasništvu Kremlja priopćio je u četvrtak da je pao na neto gubitak od 629 milijardi rubalja (6,9 milijardi dolara) u 2023., što je njegov prvi godišnji gubitak u više od 20 godina, usred sve manje trgovine plinom s Europom, nekada njegovim glavnim prodajnim tržištem.
Cijene nafte ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod razine od 84 dolara pod utjecajem signala vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine i nagađanja o punjenju strateških rezervi u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE