GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Shell preuzima MOL-ove crpke u Sloveniji

Shell preuzima MOL-ove crpke u Sloveniji
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2023 / 10:07
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Mađarska MOL grupacija u Sloveniji odlučila je prodati 39 benzinskih stanica Shellu što predstavlja prodaju u okviru realizacije planiranog preuzimanja kompanije OMV Slovenija.

Prema pisanju medija u Sloveniji, MOL je objavio da je mađarska grupacija sklopila kupoprodajni ugovor kojim će se dio slovenskih benzinskih stanica prodati Shellu.

"To je jedna od ključnih prekretnica u procesu dobijanja saglasnosti Evropske komisije za najavljeno preuzimanje OMV Slovenija", objasnili su.

Podrazumijeva se da će MOL na ovaj način učiniti korak ka ispunjavanju uvjeta tržišne konkurentnosti koje je postavila Evropska komisija kako bi se završila kupovina 92,25 posto udjela u kompaniji OMV Slovenija.

"Uvjereni smo da će akvizicija OMV mreže ojačati konkurentnost na slovenskom tržištu jer ćemo moći iskoristiti cjelokupne proizvodne, logističke i prerađivačke kapacitet MOL grupe u širij regiji srednje Evrope u većoj mjeri nego danas. MOL grupa se na regionalnom tržištu pojavljuje kao jedan od vodećih nezavisnih dobavljača naftnih derivata jer uspješno upravlja i razvija cijeli logistički lanac", rekao je predsjednik maloprodaje MOL grupacije Robert Pitt.

Izvršni direktor Shella za regiju Gregor Omejc izjavio je kako će Shell pretvoriti MOL-ove pumpe u centre mobilnosti.

"Ova kupovina je važan korak naprijed za prisustvo brenda Shell u Sloveniji, a za kupce prvenstveno predstavlja veći izbor jer povećava tržišnu konkurenciju. Povećanjem mreže za 39 novih servisa u mreži, moći ćemo našim kupcima pružiti gorivo vrhunskog kvaliteta", rekao je Omejc.

Tagovi: Shell, kompanija MOL, kompanija Ina, OMV Slovenija
PROČITAJ I OVO
Rusija je najveći opskrbljivač Kine naftom
NAFTA
Rusija je najveći opskrbljivač Kine naftom
MOSKVA - Rusija je u travnju 12. mjesec zaredom bila najveći opskrbljivač Kine sirovom naftom, pri čemu je obujam isporuka porastao za 30 posto u odnosu na travanj prošle godine, pokazuju danas objavljeni podaci kineske glavne carinske uprave.
I u Sloveniji jeftinije gorivo
CIJENE GORIVA
I u Sloveniji jeftinije gorivo
LJUBLJANA - Uz nepromijenjene trošarine, u utorak će se smanjiti regulirane cijene motornih goriva. Litra bezolovnog motornog benzina pojeftinit će za 4,6 centi na 1,495 eura, a litra dizela za 2,2 centa na 1,462 eura. Snizit će se i cijena lož ulja, i to za 2,4 centa na 1,103 eura po litri.
IAEA: Prošle godine 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala
OPASNO
IAEA: Prošle godine 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala
BEČ - Prošle je godine 31 država prijavila 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala, objavila je danas Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) na početku konferencije o nuklearnoj sigurnosti u Beču.
Od utorka jeftinije gorivo
CIJENE GORIVA
Od utorka jeftinije gorivo
ZAGREB - Od idućeg tjedna ponovno bismo se trebali voziti jeftinije.
Chevron planira odustati od vađenja nafte u Sjevernom moru
PLANOVI
Chevron planira odustati od vađenja nafte u Sjevernom moru
NEW YORK - Američki naftni div Chevron planira prestati crpiti naftu u Sjevernom moru. U tom svjetlu, među ostalim, najavljuje prodaju svog vlasničkog udjela u najvećem naftnom polju u britanskom dijelu mora koje se nalazi u blizini Shetlandskog otočja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE