GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Spaladium Arena: Uskoro četiri elektronske dražbe

Spaladium Arena: Uskoro četiri elektronske dražbe
DRAŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2023 / 12:02
Autor: SEEbiz / HJRT
SPLIT - Arena - pusta, kompleks - nedovršen. Sama zgrada vrijedna je više od 56 milijuna eura, slijedi procjena opreme u njoj, potom mišljenje vjerovnika i tek onda četiri elektronske dražbe. Grad Split - zasad se neće nadmetati.

- Mi kao odgovorna uprava želimo da ta cijena bude što niža, a s druge strane volio bih da se proda odmah u prvom krugu tako da se svi namire i da mi dobijemo naša sredstva što potražujemo, rekao je Antonio Kuzmanić, zamjenik gradonačelnika Splita.

Račun tvrtke koja je upravljala arenom, zbog duga, blokirao je upravo Grad. Kupac će platiti i dugove, a trebao bi dobiti i pravo građenja - no ne više na trideset, nego zbog protoka vremena - na petnaestak godina.

- Hoće li poslovni subjekt imat interesa da sljedećih četrnaest godina to eksploatira- to je na njima. Ono što mi znamo je kada se on sagradi mi smo definitivno zainteresirani za to preuzeti nakon četrnaest godina. Ali ima li šanse onda da se to pravo građenja produlji? To ne ovisi o nama, pravo građenja vam daje država. Pravo građenja, koliko znam, ne može se produžit. Ide ponovni natječaj, ne znam uopće koji model zakonski za to postoji, kaže Kuzmanić

- Je li to samo dvorana, je li to pravo građenja, jesu li to okolna zemljišta, mi stvarno ne znamo što je trenutno na prodaju, dodaje Kuzmanić.

- Javile su se četiri firme i to velike koje su bile zainteresirane, međutim, tu je problem ovih petnaest godina što je ostalo jer za napravit šoping centar i sve što bi trebalo napraviti, trebalo bi nekakvih trideset, četrdeset godina za eksploataciju toga objekta gdje država mora i grad sjesti i pronaći model. Mi nismo grad ako nemamo ovakav objekt. Mi onda živimo ka' na selu, zaključuje Renco Posinković, bivši direktor tvrtke Sportski grad TPN d.o.o. u stečaju.

Hoće li se pojaviti bogati ulagač, koji će čekati da cijena skroz padne, ili će na kraju sve platiti Grad Split - odlučit će, ako do toga dođe - Gradsko vijeće. Arena će se svakako za petnaest godina predati u vlasništvo Gradu i državi, no pitanje je - u kakvome stanju?

Tagovi: Spaladium Arena, Split
PROČITAJ I OVO
Ifo: Mračni izgledi za njemačku stanogradnju
SUMORNO
Ifo: Mračni izgledi za njemačku stanogradnju
BERLIN - U Njemačkoj se tamni oblaci i dalje nadvijaju nad stambenom izgradnjom jer se sve više tvrtki suočava s nedostatkom narudžbi, navodi minhenski institut Ifo.
Vojvodina najzanimljivija za kupnju oranica
ZEMLJIŠTE
Vojvodina najzanimljivija za kupnju oranica
NOVI SAD - U trećem kvartalu ove godine zemljom se u Srbiji najviše trgovalo u Vojvodini, a cijena hektara se kretala od 1.250 eura u Banatu, do 27.800 koliko je plaćeno za hektar u Srijemu, pokazuje izvještaj Republičkog geodetskog zavoda.
Cijene nekretnina u Zadru: Evo aktualnih trendova
STANOVI
Cijene nekretnina u Zadru: Evo aktualnih trendova
ZADAR - Cijene nekretnina kontinuirano su rasle zadnjih sedam godina, a iako je rast sada usporen, nema naznaka da bi u dogledno vrijeme cijene mogle početi padati.
Gradnja stanova i dalje cvjeta u BiH
STANOGRADNJA
Gradnja stanova i dalje cvjeta u BiH
MOSTAR- Unatoč enormnom rastu cijena, počevši od namirnica, goriva do drugih potrepština, na listi se našao i građevni materijal.
Sređivanje nereda na kineskom tržištu nekretnina trajat će 4-6 godina
PROCJENE
Sređivanje nereda na kineskom tržištu nekretnina trajat će 4-6 godina
PEKING - Kina ima veliki problem s nekretninama za koji će trebati godine da se riješi, prema analizi vodeće ekonomistice Oxford Economicsa Louise Loo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE