GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ademi napušta Dinamo i karijeru nastavlja u Kini

Ademi napušta Dinamo i karijeru nastavlja u Kini
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2023 / 08:37
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Čini se kako je pao konačni dogovor između Arijana Ademija (31) i čelnih ljudi kluba te će kapetan Dinama nakon gotovo 13 godina napustiti Maksimir.

O Ademijevom se odlasku nagađalo proteklih sezona, ali niti jedna ponuda koja je stigla ili nije zadovoljavala njegove apetite ili ih je Dinamo odbijao. Realno, svi na Maksimiru znaju koliko Ademi znači za Dinamo, bez njega to jednostavno nije ista momčad pa je bilo i logično da kapetan dobije 'poseban' status, prije svega bolji i izdašniji ugovor.

No, sad je ipak došlo vrijeme rastanka jer Ademi na stolu ima sjajnu ponudu iz Kine i nitko ga u klubu ne želi spriječiti da na Istoku u sljedećih nekoliko sezona zaradi nešto 'za ugodniju mirovinu', piše tportal.

Realnost je takva da se i sam Arijan Ademi vrlo vjerojatno već zasitio Dinama, a i borba za vlast u klubu mu sigurno nije baš najbolje 'sjela'. Definitivno je vrijeme za odlazak, a i 'modri' će zaraditi pokoji milijun eura na ime odštete. No, taj novac neće moći zamijeniti Ademija na terenu, kapetan puno više znači za ovu momčad nego što većina želi priznati. Zato ga je Ante Čačić zadržao na Maksimiru iako je prošlog ljeta Ademi bio vrlo blizu odlaska, a i ove zime je u posljednji trenutak odlučeno da ipak bez njega ne mogu.

A Dinamo je nakon nedjeljne pobjede 4:0 u derbiju protiv Hajduka praktički riješio pitanje titule, ima velikih 11 bodova prednosti pa bi lakše 'pokrio' i preživio Ademijev odlazak.

Ponuda iz Kine je navodno više nego korektna, kako za Ademija, tako i za Dinamo uz napomenu da prijelazni rok u Kini traje do 7. travnja pa je dovoljno vremena za konačni dogovor svih zainteresiranih strana.

Tagovi: Arijan Ademi, Dinamo, Ante Čačić, Mislav Oršić, Petar Bočkaj, Dominik Kotarski
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE