GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ajax doživio katastrofu protiv Feyenoorda

Ajax doživio katastrofu protiv Feyenoorda
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2024 / 16:46
Autor: SEEbiz
ROTTERDAM - Dugo će navijači Ajaxa pamtiti ovu sezonu. Ušli su u nju katastrofalno, jurili su prema dnu Eredivisie da bi se ipak stabilizirali te se već duže vremena drže oko pete pozicije na tablici.

No, da ne bi netko pomislio da je kriza prošla, pobrinuo se danas Feyenoord koji je doslovno deklasirao ‘Topnike‘ u 29. kolu prvenstva. Da iskoristimo uobičajenu šalu kada je ovakav rezultat u pitanju, Feyenoord je osvojio prvi set i to bez izgubljenog gema - 6:0.

Ajax se držao do 34. minute kada ga je otključao Paixao. Već u sljedećoj minuti Minteh je pogodio za 2:0, a u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena u listu strijelaca se upisao i Hancko. Minteh je svoj drugi gol na utakmici postigao u 56., a Paixao u 66. minuti. Između ta dva gola precizan je bio i Timber u 62. minuti.

Niti jedan od Hrvata nije bio u početnim postavama. Luka Ivanušec je ušao s klupe Feyenoorda u 84. minuti, a Josip Šutalo i Jakov Medić susret su odgledali s klupe Ajaxa. Borna Sosa nije bio u zapisniku zbog bolesti. Bolestan je bio i Medić, ali se ipak dovoljno oporavio da bude na klupi.

U povijesti kluba Ajax nije izgubio s više od šest golova razlike, a 0:6 je, prema Transfermarktu, bilo samo dva puta, oba puta 1950. godine. Tada su ‘Kopljanici‘ s tim rezultatom izgubili od Limburgije, koja više ne postoji, te od Den Haaga, koji je trenutno u drugoj ligi.

Feyenoord je nakon ove pobjede ostao na drugom mjestu s 69 bodova, devet manje od PSV-a, a Ajax je trenutno šesti s 45 bodova. Zanimljivo je da je u prvom dijelu prvenstva Feyenoord u Amsterdamu pobijedio s 4:0.

Pogledajte golove: 1:0 Paixao, 2:0 Minteh, 3:0 Hancko, 4:0 Minteh, 5:0 Timber, 6:0 Paixao

Tagovi: ajax, feyenoord, minteh, paixao, ivanušec, šutalo
PROČITAJ I OVO
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE