GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Andy Bara: Hajduk sada ne treba prodavati Vuškovića

Andy Bara: Hajduk sada ne treba prodavati Vuškovića
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2023 / 08:30
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Ukoliko je vijest britanskog Athletica zaista precizna, ako je Manchester City zaista ponudio 12 milijuna eura za Luku Vuškovića, preciznije, 10 milijuna eura fiksno i 2 milijuna u bonusima, jasno je da je Hajduk na najboljem putu da ovog ljeta realizira povijesni transfer.

Jer, rekordni iznos prvi je uvjet kojeg je javno postavio predsjednik poljudskog kluba Lukša Jakobušić na pitanje prodaje li Hajduk šesnaestogodišnjeg Vuškovića ovoga ljeta.

- Prodaja dolazi u obzir samo ako je rekordna! - naglasio je čelnik Bijelih u nedavnom razgovoru s osam novinara na Poljudu.

Aktualni rekord i dalje drži Nikola Vlašić, koji je posljednjeg dana kolovoza 2017. godine za 10,8 milijuna eura otišao u Everton.

Međutim, razvidno je da će mlađi Vušković podignuti letvicu. No, pitanje je koliko visoko može Hajduk podizati prodajnu cijenu za svoje “čudo od stopera”. Iako je tek navršio 16 godina i pohađa prvi razred srednje škole, ipak ga ovom prilikom nećemo titulirati “wunderkindom” jer Vušković igra ozbiljan seniorski nogomet.

Doduše, tek je na početku puta s pet utakmica u nizu, zato i sve utjecajniji menadžer Andy Bara drži u izjavi za Sportske novosti da pravo pitanje nije koliko Hajduk može podizati prodajnu letvicu, već je pitanje trebaju li Splićani uopće razmišljati o prodaji svog velikog potencijala.

- Za Vuškovića ne bi bilo dobro da otiđe iz Hajduka ovog ljeta. Kao ni za Hajduk. Ne bi bilo dobro ni za hrvatski nogomet, budući da mi pričamo o igraču koji će imati petnaestak utakmica do kraja sezone - počeo je priču Andy Bara i nastavio:

- Ne mogu nikome savjetovati što treba raditi, svatko ima svoj put, ali ispričat ću vam kako smo reagirali kada je Olmo došao u Dinamo...

Dakle, zanimljiva priča ide ovako...

- Olmo je sa 16 godina stigao u Dinamo, odmah smo prve godine imali ponude od 10 milijuna eura, na koje nismo ni telefonski odgovarali, a kamoli pismeno. Željeli smo od Olma napraviti glavnog igrača Dinama jer je evidentno imao taj potencijal. Pet godina kasnije otišao je u Leipzig za rekordni transfer od 29 milijuna eura. Zašto? Zato što smo čekali njegovo sazrijevanje. Za Vuškovića bi po mom poimanju posla najbolje bilo ostati dvije godine u Hajduku, skupiti veći broj nastupa, s Hajdukom igrati Europi, postati kapetan, nužno dobiti na iskustvu i onda možemo pričati o velikim svotama jer tada će imati sve parametre za ozbiljan posao. Jasno, to je samo moj stav, ljudi u Hajduku će sasvim sigurno napraviti kako oni misle da je najbolje...

Što ako Manchester City ovog ljeta ipak posegne za Vuškovićem s rekordnom ponudom?

- Moje prvo pitanje je radna dozvola i sve dalje o pravnom segmentu. Idemo o igračkom... Vrlo je vjerojatno da u Cityju neće igrati, izgledno je da bi ga klub s Etihada mogao poslati na posudbu negdje u Belgiju ili Nizozemsku. Šanse da bi sa 16 godina tamo mogao igrati su zaista skromne - ističe Bara.

- Eto, zbog toga to za mene ne bi bio dobar potez. Hajduk ima sjajnu priliku napraviti veliki posao. Koliko veliki to ne mogu reći, da govorim je li to 15 ili 20 milijuna eura nema smisla, ali u svakom slučaju jako velik. Ne vidim razloga za žurbu jer Hajduku za pravi transfer Vuškovića treba trofej, treba igranje u Europi. S takvim rezultatom i cijena Vuškovića ide na više razine - podvukao je na kraju razgovora Bara.

Tagovi: Andy Bara, Luka Vušković, Dani Olmo, Hajduk
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE