GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arsenal nakon osam godina svladao Manchester City

Arsenal nakon osam godina svladao Manchester City
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.10.2023 / 19:52
Autor: SEEbiz
LONDON - Nogometaši Arsenala u velikom derbiju Premiershipa savladali su Manchester City rezultatom 1:0, a jedini pogodak vidjeli smo u završnici meča.

City je prvi zaprijetio danas. U šestoj minuti pokušavali su stoperi Joško Gvardiol i Nathan Ake, ali gola nije bilo. Uspio se Arsenal nekako obraniti nakon gužve.

Gosti su mogli povesti nakon katastrofalne reakcije golmana Arsenala Davida Raye. Tokom ispucavanja jedne lopte, pogodio je Juliana Alvareza, ali se lopta odbila u vanjski dio mreže.

Veliku glupost nakon pola sata igre napravio je Mateo Kovačić startom otvorenim đonom nad rivalom, ali je uprkos VAR pregledu snimka, sudija Michael Oliver nije pokazao crveni karton.

Na odmor se otišlo bez golova, a u nastavku mladi Rico Lewis postiže gol za City, ali je sudija Oliver vratio faul ranije i možda tu donio pogrešnu odluku.

Kako se meč bližio kraju, tako su oba rivala bila oprenzija i činilo se kao da nikada nećemo vidjeti pogodak. Sve dok Arsenal nije postigao gol za potpunu ludnicu na Emiratesu.

Igrao se 86. minut kada je Gabriel Martinelli šutirao, lopta pogodila Nathana Akea i prevarila Edersona za veliko slavlje domaćih navijača. Do kraja se rezultat nije mijenjao i Arsenal je tako upisao veliku pobjedu.

Vjerovali ili ne, to je za Arsenal prvi ligaški trijumf nad Cityjem nakon dugih osam godina. Zanimljivo, to je za Građane i drugi vezani poraz jer su u prošlom kolu poraženi na gostovanju Wolverhamptonu.

Tagovi: Arsneal, Manchester City, Gabriel Martinelli
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE