GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arsenal se oprostio od sna o naslovu prvaka

Arsenal se oprostio od sna o naslovu prvaka
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2023 / 19:46
Autor: SEEbiz
LONDON - U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 36. kola engleskog nogometnog prvenstva Brighton and Hove Albion je kao gost svladao Arsenal sa 3-0 (0-0), a tim porazom domaći sastav se praktički oprostio od sna o osvajanju naslova prvaka.

Gosti iz Brightona poveli su nakon kombinacije Ekvadoraca, Estupinan je u 51. minuti ubacio, a nečuvani Enciso glavom pogodio mrežu. Pitanje pobjednika riješio je Undav u 86. minuti nakon što se do njega odbila lopta od sunarodnjaka Grossa, da bi konačni rezultat postavio Estupinan u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Ovom pobjedom Brighton je skočio na šesto mjesto ljestvice sa 58 bodova, jednim više od sedmog Tottenham Hotspura i osme Aston Ville, a usto ima i dvije utakmice manje odigrane te je nadomak plasmana u eurokupove sljedeće sezone.

S druge strane, drugoplasirani Arsenal je ostao na 81 bodu, četiri manje uz utakmicu više odigranu od vodećeg Manchester Cityja koji je ranije u nedjelju sa 3-0 (2-0) kao gost svladao Everton na Goodison Parku. Briljirao je kapetan "građana" Ilkay Gundogan koji je postigao dva pogotka te je asistirao za još jedan. Otpor Evertona Gundogan je "slomio" doslovno u dvije minute krajem prvog poluvremena, prvo se u 37. minuti sjajno snašao u kaznenom prostoru domaćih te iz okreta pogodio uz samu vratnicu nemoćnog Pickforda da bi u 39. minuti prošao po desnoj strani i preciznim ubačajem pogodio u glavu Haalanda za 2-0. Gundogan je svoju sjajnu predstavu okončao odličnim slobodnim udarcem sa 22 metra iskosa s lijeve strane u 51. minuti kojim je prebacio živi zid i još jednom svladao Pickforda.

Kako Arsenal do kraja sezone ima za odigrati još dvije utakmice, Cityju je za osvajanje devetog nalsova prvaka Engleske, a trećeg zaredom potrebna još samo jedna pobjeda u tri nastupa koliko im je preostalo.

Everton je, pak, ostao 17. sa 32 boda, jednim više od 18. Leeds Uniteda koji se nalazi u zoni ispadanja.

Tagovi: Arsenal, Brighton,
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE