GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aston Villa s ogromnim gubitkom

Aston Villa s ogromnim gubitkom
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2024 / 08:50
Autor: SEEbiz
BIRMINGHAM - Aston Villa potvrdila je gubitak od 119.6 milijuna funti u svojim računima na kraju godine, unatoč sezoni u kojoj su se vratili u europski nogomet nakon više od desetljeća.

Gubici potiču zabrinutost oko Villinih budućih strategija transfera usred potrebe da se izbjegne sukob sa pooštrenim financijskim pravilima lige. Propisi o profitu i održivosti (PSR) dopuštaju timovima da izgube maksimalno 105 milijuna funti tijekom trogodišnjeg razdoblja, iako se ulaganja u infrastrukturu, akademiju, dobrotvorne zaklade i ženski nogomet mogu oduzeti tako da timovi budu u skladu s pravilima PSR-a.

“Ove su brojke u skladu sa strateškim poslovnim planom, a mi nastavljamo poslovati u skladu s pravilima Premier lige o profitu i održivosti”, stoji u priopćenju kluba.

“Vlasnici Aston Ville ostaju predani dugoročnom i održivom razvoju kluba i veselimo se kontinuiranom napretku u ispunjavanju našeg strateškog plana.”

Aston Villa, trenutno zauzima poziciju za igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone, jer su na četvrtom mjestu u Premier ligi.

Villa je izvijestila o povećanju prihoda od 217,7 milijuna funti, u odnosu na 178,4 milijuna funti prethodne godine. Izračun PSR također omogućuje timovima da odbiju sve gubitke zbog troškova COVID-19 tijekom dvije sezone pod utjecajem pandemije.

Evertonu je u studenom oduzeto 10 bodova zbog kršenja pravila Premier lige o profitu i održivosti, a ta kazna je smanjena na šest bodova prošli tjedan nakon žalbe. Manchester City se suočava s optužbama za više od 100 navodnih kršenja financijskih pravila.

Tagovi: Aston Villa, everton, city, manchester
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE