GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović postao najbolji hrvatski strijelac u NBA

Bogdanović postao najbolji hrvatski strijelac u NBA
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.01.2023 / 09:33
Autor: SEEbiz / H
DETROIT - Na Staru godinu je u NBA odigrano devet utakmica, a Bojan Bogdanović je zabio 28 koševa u pobjedi svojih Detroit Pistonsa na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa čime je postao najbolji hrvatski strijelac u NBA.

Pistonsi su u Minneapolisu sa 116-104 svladali domaće Timberwolvese nakon što su nadoknadili zaostatak od 18 koševa.

Bogdanović je bio najbolji strijelac Detroita, na terenu je proveo 31:29 minuta i zabio je 28 koševa (šut iz igre 10/14, trice 3/4) uz šest skokova, pet asistencija i jednu ukradenu loptu. Zahvaljujući tom učinku stigao je do ukupno 9811 koševa u 641 NBA utakmici, preskočivši Tonija Kukoča koji je u 846 odigranih utakmica ubacio 9810 poena.

Marvin Bagley III je ubacio 18 koševa i dodao 10 skokova, Saddiq Bey i Alec Burks zabili su po 13 koševa, a Hamidou Diallo dodao je 12 za Detroit, koji je na poluvremenu gubio 14 prije nego što je Bogdanović u trećoj četvrtini ubacio 17 koševa za izjednačenje na 88-88.

Kod Minnesote, kojoj je ovo šesti uzastopni poraz, najbolji je bio Anthony Edwards sa 30 koševa, dok je D'Angelo Russell dodao 25, a Kyle Anderson 12.

LA Clippersi Ivice Zubca su se od stare godine oprostili s porazom, bolji do njih su sa 131-130 bili gostujući Indiana Pacersi.

Myles Turner ubacio je 34 koša, Tyrese Haliburton dodao je 24 koša i podijelio 10 asistencija za Indianu.

Clippersima nisu pomogla ni 45 koševa Paula Georgea. Kawhi Leonard nadopunio je Georgeov sezonski rekord u pogocima, dodavši 24 koša uz sedam asistencija. Zubac je ostvario skroman učinak u 26:55 minuta na terenu, ubacio je šest koševa (šut iz igre 3/4) uz sedam skokova.

Indiana je povela sa kritičnih 126-125 u zadnjoj minuti susreta kada je Haliburton zabio slobodno bacanje. Pacersi su vodili preostalih 57,4 sekunde kako bi sačuvali pobjedu, svoju treću uzastopnu i petu u posljednjih šest utakmica, zahvaljujući kombinaciji slobodnih bacanja 6-za-7 Turnera i Haliburtona.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Detroit Pistons, Ivica Zubac
PROČITAJ I OVO
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE