GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bogdanović srušio Warriorse

Bogdanović srušio Warriorse
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2022 / 07:56
Autor: SEEbiz / H
DETROIT - Košarkaši Detroit Pistonsa pobijedili su kod kuće aktualne prvake lige Golden State Warriorse 128:114.

Bila je to druga pobjeda Pistonsa ove sezone i trenutno s omjerom 2-5 drže 13. mjesto Istočne konferencije. S druge strane, Warriorsi su također na negativnom omjeru s tri pobjede i četiri poraza te su 11. na Zapadu.

Bila je to timska pobjeda Pistonsa u svakom smislu riječi. Četiri od pet startera postiglo je preko 20 poena, a svi su bili dvoznamenkasti. Klupa je donijela samo 17 poena, ali je udarni sastav bio dovoljno raspoložen da i bez njezine pomoći ostvari važnu pobjedu, piše index.

Najefikasniji je bio Sadiq Bey. Mlado krilo je zabilo 28 poena uz šut iz igre 9/17, a imalo je i šest skokova te tri asistencije. Sjajan je bio i centar Isaiah Stewart s 24 poena i 13 skokova, a Cadeu Cunninghamu za malo je izmakao triple-double (23 p, 10 s, 9 a). Najbolji je kod gostiju bio Stephen Curry s 32 poena, šest skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Odličnu partiju odigrao je i hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. On spada u red domaćih igrača koji su zabili barem 20 poena. Točnije, zabio je 21. Imao je odličan šut iz igre (5/8), pogodio je tri trice iz šest pokušaja, a strpao je svako od osam slobodnih bacanja.

Uz navedeni učinak imao je i tri skoka te isto toliko asistencija. Momčad je s njim na terenu bila u plusu četiri poena, a hvalevrijedan je i podatak da je za 35 minuta igre imao samo jednu izgubljenu loptu.

Ova utakmica sjajno je legla na jučerašnje vijesti o novom Bogdanovićevom ugovoru. Podsjetimo, s Detroit Pistonsima je dogovorio dvogodišnje produljenje ugovora vrijedno nešto manje od 40 milijuna američkih dolara. Bogdanović se trenutno nalazi u posljednjoj godini aktualnog ugovora, ali sada je jasno da neće postati free agent.

Osim broja poena, vrlo je važno napomenuti kako je Bogdanović velik dio njih zabio u prijelomnim trenucima susreta. Warriorsi su u jednom trenutku zaostajali 17 razlike, ali su početkom posljednje četvrtine došli blizu Pistonsima.

Bogdanović se vratio u igru posljednjih sedam minuta. Na 6:40 je zabio vrlo važan koš kojim je Pistonsima donio odvajanje na 11 razlike, a minutu nakon dao je nove poene kojima je donio +13 svojoj momčadi.

U zadnje dvije minute Warriorsi su se ponovo primaknuli. Dvije minute prije kraja Jordan Poole faulirao je Bogdanovića, a najbolji hrvatski košarkaš zabio je oba bacanja, odveo je momčad ponovo na plus 12 i prelomio je susret.

Bogdanović igra sjajnu sezonu. Ima 23 poena u prosjeku, što mu je najbolji učinak u karijeri. Šutira 51.7% iz igre, što također nikad nije radio, a ekipi donosi i 3.5 skokova te dvije asistencije uz 1.3 izgubljene lopte.

Tagovi: Bojan Bogdanović, Detroit Pistons, Sadiq Bey., Cade Cunningham, Golden State Warriors
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE