GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Borussia razbila Schalke (VIDEO)

Borussia razbila Schalke (VIDEO)
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2020 / 17:38
Autor: SEEbiz / H
DORTMUND - Borussia Dortmund je u derbiju 25. kola Bundeslige, koja se vratila nakon više od dva mjeseca, razbila Schalke 4:0 i barem do sutra došla Bayernu na samo bod zaostatka.

Momčad Luciena Favrea bila je veliki favorit u najvećem njemačkom derbiju, a tu titulu je potpuno opravdala sjajnom igrom kojom je potpuno razbila Schalke.

Borussia je bila bolja od prve minute, ali nije složila pravu šansu sve do 29. minute kad je i povela. Brandt je krasno petom proigrao Hazarda koji šalje savršenu loptu u sredinu, a Erling Haland takve prilike zabija zavezanih očiju. Norvežaninu je to bio već 10. gol u Bundesligi u koju je stigao u zimskom prijelaznom roku.

Gol je potpuno presjekao slabašne goste koji do kraja susreta nisu predstavljali nikakvu opasnost. Šest minuta nakon gola Brandt je iz dobre pozicije pucao pokraj gola, a u 40. minuti Hakimi je zakomplicirao jako dobru akciju Brandta.

Domaćini su susret riješili u 45. minuti kad je Schalkeov golman očajno ispucao loptu koja je došla do Brandta, a on je odlično uposlio natrčalog Guerreira. Očekivalo se dodavanje prema Halandu, ali je Portugalac preciznim udarcem pogodio suprotni kut za 2:0.

Drugo poluvrijeme započelo kako je prvo završilo. Već u 48. minuti igrači Schalkea izgubili su loptu na vrhu šesnaesterca domaćina i nekoliko sekundi kasnije primili su treći gol. Brandt je odigrao Halandu koji ga je na centru odlično proigrao. Na drugoj strani vidio je potpuno samog Hazarda i dodao mu, a ovaj je snažnim udarcem probio Schuberta. Mogao je Schalkeov golman bolje reagirati, ali udarac je bio vrlo jak.

Ionako sterilni Schalke nakon trećeg gola je potpuno nestao i domaćini su nastavili prijetiti iz kontri. U 55. minuti je lopta malo pobjegla Halandu, ali nije osam minut kasnije kad su žuto-crni odigrali najbolju akciju na utakmici. U četiri dodavanja prošli su pola terena, a onda se Guerreiro sjurio u šesnaesterac, odigrao savršen dupli pas s Halandom i majstorski plasirao loptu u gol za golemih 4:0. Portugalac je prvi put u karijeri zabio dva gola u jednoj utakmici za Borussiju.

Prije tri godine Schalke se vratio nakon što je gubio 4:0, ali ovaj put nije bilo nikakve šanse za preokret i domaćini su rutinski zadržali veliku prednost.

Borussia je ovom pobjedom došla do pete uzastopne prvenstvene pobjede i barem malo pritisnula Bayern koji sutra gostuje kod Union Berlina.

Tagovi: Borussia Dortmund, Schalke 04, Erling Haaland
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE