GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brazil lakoćom eliminirao Južnu Koreju

Brazil lakoćom eliminirao Južnu Koreju
SJAJNA IGRA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2022 / 07:50
Autor: SEEbiz / H
DOHA - Reprezentacxija Brazila prošla je u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, u kojem će igrati protiv Hrvatske u petak od 16 sati. Brazil je u osmini finala pobijedio Južnu Koreju 4:1.

Golove za Brazil zabili su Vinicius, Neymar, Richarlison i Paqueta, a za Južnu Koreju pogodio je Paik. Najveća vijest uoči utakmice bila je povratak Neymara, koji se ozlijedio protiv Srbije u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu.

Brazil je već u sedmoj minuti poveo 1:0, zabio je Vinicius. Raphinha je prošao po desnoj strani i ubacio loptu u sredinu, gdje ju je promašio Neymar, no na drugoj je strani čekao sam samcat Vinicius. Nogometaš Real Madrida imao je vremena namjestiti se i pogoditi mrežu Kima za rano vodstvo Brazilaca.

Brazil je u 13. minuti vodio 2:0. Pogodio je Neymar iz penala nakon svog karakterističnog zaleta. Prije toga je Jung u kaznenom prostoru zakasnio na loptu i srušio Richarlisona, koji je u 29. minuti povisio vodstvo na 3:0.

Bila je to fantastična akcija Brazila. Richarlison je najprije smirio loptu glavom (!) pa je dao do Marquinhosa, koji vraća u sredinu za Casemira. Veznjak je dobro vidio ulazak Richarlisona, pravovremeno mu dodao, a ovaj nije imao težak posao i zabio je za 3:0.

Strašno prvo poluvrijeme za Brazil zaključio je Lucas Paqueta u 36. minuti. Korejci su se otvorili i sijevnula je brza akcija Brazila. Vinicius je na kraju pronašao Paquetu ubačajem s lijeve na desnu stranu, a on je lagano zabio za visokih 4:0.

Korejci su pokušali zamjenama doći bar do počasnog pogotka u drugom dijelu. Uspio je zabiti Paik u 76. minuti. Potegnuo je s 25 metara nakon što mu je brazilska obrana odbila centaršut. Bio je to lijep pogodak iako se lopta od nekoga odbila na svom putu prema Alissonovoj mreži.

Brazilci su se do kraja utakmice opustili i dozvolili Korejcima još pokoju priliku. Izbornik Brazila Tite oko 70. minute izvukao je Neymara i golmana Alissona iz igre kako bi ih sačuvao za utakmicu s Hrvatskom. Brazil ostaje favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva.

Tagovi: Brazil, Neymar, Richarlison, Vinicius Jr.
PROČITAJ I OVO
Preminuo Vatromir Srhoj, bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa
IN MEMORIAM
Preminuo Vatromir Srhoj, bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa
SPLIT - Tužna vijest pogodila je sportsku, a posebno rukometnu javnost, u 76. godini života preminuo je Vatromir Srhoj.
Futsal Dinamo u dramatičnoj utakmici, tek nakon produžetka dobio Olmissum
FINALE
Futsal Dinamo u dramatičnoj utakmici, tek nakon produžetka dobio Olmissum
ZAGREB - U prvoj utakmici finala SuperSport 1. HMNL-a Futsal Dinamo je nakon produžetaka 6:4 svladao omiški Olmissum.
Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa
NBA PLAYOFF
Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa
DALLAS - Košarkaši Dallas Mavericksa su se plasirali u drugi krug NBA play-offa savladavši Los Angeles Clipperse rezultatom 4-2 u seriji.
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE