GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brozović će u PSG ili Bayern

Brozović će u PSG ili Bayern
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2020 / 08:04
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Hrvatski reprezentativac i veznjak Intera Marcelo Brozović je uz sapunicu oko odlaska Lionela Messija iz Barcelone top tema dana na nogometnom tržištu.

Brozović je jučer bio najtraženiji pojam na njemačkom Transfermarktu, a svi ugledniji mediji pišu kako je izvjesno da će Hrvat već ovih dana napustiti Inter te da se za njega bore PSG i Bayern. Parižanima je hrvatski reprezentativac prioritetna kupnja ovog ljeta, a započeti pregovori s Bayernom zaštekali su oko novca.

Direktor Parižana, slavni Brazilac Leonardo, biranim je riječima pričao o Brozoviću, a L'Equipe danas prenosi njegove riječi u kojima kaže da je Hrvat prioritet kluba za sredinu terena. Isti list pojačava tu izjavu komentarom Brozovića na društvenim mrežama kad je na post jednog nezadovoljnog navijača Intera, koji mu je poručio da ode iz Intera, samo kratko napisao: ''Nadam se.'' Također, L'Equipe je objavio danas da su pregovori kluba s Parka prinčeva i Intera već počeli i dodaje da je Brozović izjavio kako ne bi imao ništa protiv dolaska u svlačionicu doprvaka Europe.

Prvak Europe Bayern Brozovića vidi kao zamjenu za Thiaga Alcantaru, koji je odlučio otići, a Bavarci bi rado uparili veznjaka Intera s kolegom iz reprezentacije Hrvatske Ivanom Perišićem. Brozović navodno ne bi imao ništa protiv selidbe u Bavarsku, ali problem je u novcu. Poslovično štedljivi Nijemci ne žele ponuditi ni centa više od 30 milijuna eura, a Inter ne odustaje od barem 40 milijuna premda mu je cijena prema Transfermarktu 50 milijuna.

Pregovori i dalje traju, a da u Interu više ne računaju na Hrvata dokaz je i informacija, koju su danas objavili svi talijanski mediji, kako je Antonio Conte naredio upravi da mu već ovo ljeto dovede N’Goloa Kantea, francuskog veznjaka iz Chelseaja. TuttoMercato, koji piše kako Conte ima otvorene ruke pri odabiru igrača, inzistira na sjajnom Francuzu, a Inter bi Francuza doveo na posudbu, koja bi uključivala obvezu kupnje za 50 milijuna eura.

Inter ima novca, kineski vlasnici mogu bez problema platiti taj iznos, no problem je u financijskom fair-playu i milanski klub kako bi doveo Kantea mora nešto i prodati, što znači da Conte planira provjetriti svlačionicu. TuttoMercato, ali i ostali talijanski mediji tvrde da su na transfer listu poslani Roberto Gagliardini, Matias Vecino, Christian Eriksen te Marcelo Brozović.

Kad je u siječnju 2015. Marcelo Brozović stigao u Inter za cifru između šest i osam milijuna eura, na Giuseppe Meazzi nisu bili sigurni što su točno dobili. Tada 23-godišnji veznjak Dinama bio je enigma i brojni stručnjaci su nagađali da se Hrvat u bivšem prvaku Europe neće pretjerano naigrati.

Početak talijanske avanture za Brozovića i nije bio najbolji i uprava Intera planirala je Brozovića poslati u Sevillu. U to je vrijeme Inter imao gomilu veznjaka, a Spaletti nikako nije mogao Brozu pronaći pravu poziciju. Ipak, tadašnji trener milanskog velikana Luciano Spaletti napravio je ključan potez kad je zaustavio zrakoplov koji se spremao poletjeti u Andaluziju.

Dogovor između dva kluba bio je postignut, Sevilla je trebala platiti milijun eura za posudbu na pola godine, a onda iskeširati oko 20 milijuna za otkup ugovora. Hrvatski reprezentativac je pristao, unajmio je čak i privatni zrakoplov, a tada se dogodio filmski obrat. Spaletti je stopirao transfer i poručio Brozoviću da ostane jer vjeruje u njega. Hrvat ga je poslušao i, pokazalo se, napravio je potez karijere.

Od čovjeka izgubljenog u vremenu i prostoru, Marcelo Brozović postao je jedan od najboljih veznjaka talijanske lige i čovjek čija maratonska pluća posljednjih godina nose Inter. Broz je odigrao fantastično i SP u Rusiji, cijena mu se tada utrostručila, a Antonio Conte nije mogao zamisliti momčad bez njega.

Iza Brozovića je odlična sezona. Na terenu, ali ne i u privatnom životu. Niz skandala povezanih s alkoholom i javne svađe s navijačima natjerale su upravu Intera na neke drastične korake. U prijevodu, vrlo je vjerojatno da će se ovih dana riješiti hrvatskog reprezentativca.

Conte obožava Brozovića, vjerovao mu je čak i kad je ovaj bio u središtu raznih skandala, ali i on je odustao od pedagoških mjera, izgubio je strpljenje i očito je da je stiglo vrijeme za rastanak.

Tagovi: Marcelo Brozović, Inter, Antonio Conte, Paris SG, Bayern, Lionel Messi, Ivan Perišić, Thiago Alcantara
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE