GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Burton odlazi u Portsmouth

Burton odlazi u Portsmouth
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.08.2021 / 07:25
Autor: SEEbiz / H

LONDON - Dinamo je pred rješenjem još jedne posudbe. Mladi Velšanin Robbie Burton (21) je pred realizacijom transfera u redove engleskog niželigaša Portsmoutha. Treba obaviti još neke završne detalje oko ugovora, ali možemo kazati da je praktički sve pred konačnom završnicom.

Portsmouth je član League One, trećeg razreda engleskog nogometa, sljedeću subotu starta u natjecanje na gostovanju kod Fleetwood Towna. Nekad je to bio slavni klub, nekoliko godina nakon Drugog svjetskog rata dva puta je osvajao prvenstvo Engleske, a posljednji trofej osvojio je u doba dok je njegov dres odijevao Niko Kranjčar. Bilo je to 2008. godine, kad je u finalu FA kupa na Wembleyju momčad Portsmoutha pobijedila Cardiff s 1:0. Međutim, nakon tog uspjeha klub je s godinama počeo lagano tonuti, te je, eto, završio u trećem razredu engleskog nogometa.

Burton je u Dinamo stigao u veljači prošle godine kao izdanak Arsenalove škole. Topnik je postao kad je imao samo šest godina, prošao je sve kategorije, prvi profesionalni ugovor potpisao 2018. i od tada je za U-23 momčad upisao 25 nastupa i zabio pet pogodaka, a osam puta bio kapetan. Arsenal ga je vodio na turneju po SAD-u, odigrao je 90 minuta protiv Colorado Rapidsa i ušao s klupe u igru na utakmici protiv Bayerna. Bio je u kadru prve momčadi u Liga kupu u rujnu 2019. godine protiv Nottingham Foresta.

No, pravu priliku u Arsenalu Burton nije dobio. Osim već spomenutog dvoboja s Forestom, kad je utakmicu odgledao s klupe, ni u jednoj drugoj utakmici nije bio ni na klupi prve momčadi. Očekivalo se da bi mogao dobiti priliku nakon što je smijenjen Unai Emery, kojeg je zamijenio Freddie Ljungberg, ali nije se puno toga promijenilo. Burton je ostao član druge momčadi kluba s Emiratesa.

Vodio ga je Šveđanin u U-23 momčadi, priključio i treninzima prvog sastava kad je preuzeo menadžersku ulogu, no priliku mu na najvišoj razini svejedno nikada nije dao. Zato je Burton odlučio krenuti stopama Danija Olma, koji je iz Barcelone došao u Dinamo. Međutim, Robbie nije bio Dani, jako daleko od toga. Dok je mladi Španjolac u Dinamu napravio sjajnu karijeru, a danas je jedan od glavnih igrača Španjolske, Velšanin u Dinamu, kao niti u Arsenalu nije dobio pravu priliku.

Tagovi: Robbie Burton, Portsmouth, Dinamo, Arsenal, Dani Olmo
PROČITAJ I OVO
Joselu junak Madrida, Real u finalu Lige prvaka
LIGA PRVAKA
Joselu junak Madrida, Real u finalu Lige prvaka
MADRID - Real je još jednom pokazao karakter i u samo dvije minute preokrenuo utakmicu protiv Bayerna u polufinalu Lige prvaka. Nije se predavao i preko Joselua u 88. i 90'+1 zabio dva gola koja su ga odvela u finale, a koje je na rasporedu 1. lipnja u Londonu.
Dinamo će dobiti revolving kredit, a i novog sponzora
FINANCIRANJE
Dinamo će dobiti revolving kredit, a i novog sponzora
ZAGREB - U Dinamu će se danas održati redovna sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se raspravljati o tekućim pitanjima, a novooformljeni brojni odbori kluba dat će izvještaje o djelatnostima za koje su nadležni.
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
PRIZNANJA
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
NEW YORK - Igrač Minnesota Timberwolvesa time se izjednačio s dosadašnjim rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Wallaceom na vrhu ljestvice igrača s najvećim brojem nagrada u toj kategoriji.
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
PONUDA
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
ZAGREB - Zlatko Dalić će uskoro povesti reprezentaciju Hrvatske na svoje drugo Europsko prvenstvo.
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
TRANSFERI
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
ZAGREB - Bruno Petković je po pojedinim medijskim napisima na izlaznim vratima Maksimira, iako se navijači i dalje nadaju preokretu te da će jedan od kapetana i lidera ostati u modrom klubu, ali Dinamo ne gubi vrijeme i traži drugog napadača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE