GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Celticsi razvalili Warriorse

Celticsi razvalili Warriorse
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2024 / 07:34
Autor: SEEbiz
BOSTON - Boston Celticsi deklasirali su Golden State Warriorse 140:88 u kasnovečernjem nedjeljnom terminu NBA-a.

Najbolja ekipa lige time je ostvarila treću najveću pobjedu u povijesti kluba, dok su Warriorsi doživjeli četvrti najteži poraz ikad. Boston je na poluvremenu u TD Gardenu vodio 82:38, a ta 44 poena razlike su najveća prednost otkad postoji franšiza. Bilo je i +51 početkom treće četvrtine, no trener Bostona Joe Mazzulla u tom se trenutku okrenuo igračima s klupe.

Jaylen Brown je ubacio 29, Jayson Tatum 27, a Payton Pritchard 19 poena u trećem ovosezonskom slavlju Bostona s 50 ili više razlike, po čemu su jedina ekipa u NBA-u ikad. Osim toga, produljili su pobjednički niz na 11 utakmica i sada se nalaze na vrhu lige s omjerom 48-12. Warriorsi su na 32-28.

Lester Quinones ostvario je 17 poena za Golden State, dok je Moses Moody upisao 11. Najveća zvijezda gostiju Steph Curry nije igrao u drugom poluvremenu i utakmicu je završio s četiri poena, odnosno najslabijim učinkom sezone i najslabijim od 16. ožujka 2022. Tada je isto protiv Bostona za 16 minuta ubacio tri poena, ali je izašao zbog ozljede.

Hrvatski košarkaš Dario Šarić proveo je gotovo 13 minuta na parketu. U tom je periodu šutirao četiri puta, a pogodio dva za ukupna četiri poena. Tome je dodao i dva skoka.

Boston je samo dvaput ostvario uvjerljivije pobjede: protiv Chicaga (133:77) 8. prosinca 2018. i protiv Sacramenta (128:75) 25. siječnja 2022. Do ove nad Golden Stateom došao je tako što je u prvom poluvremenu napravio niz od 58:13 i na taj način utakmicu od izjednačenih 21:21 doveo do sigurne pobjede.

Tagovi: celtics, boston, tatum, curry, brown
PROČITAJ I OVO
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE