GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cibona počinje preoblikovanje kluba u sportsko dioničko društvo

Cibona počinje preoblikovanje kluba u sportsko dioničko društvo
PREOBLIKOVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2023 / 15:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Cibona službeno započinje s procesom preoblikovanja u sportsko dioničko društvo, najavilo je u ponedjeljak vodstvo Kluba na konferenciji za medije u sklopu koje su prezentirani aktualno stanje te plan osiguravanja dugoročne održivosti funkcioniranja.

Tom prilikom vodstvo kluba istaknulo je kako je za pokretanje pozitivnih promjena u KK Ciboni potrebna sinergija svih dionika u domaćoj košarci i sportu, kao i potencijalnih investitora te aktualnih vjerovnika.

Prilikom prezentacije planova razvoja posebno je istaknuto da je ovaj način preoblikovanja nužan za buduće financiranje i održivost Kluba, ali i saniranje stanja u kojem se našao proteklih godina te da bi se uvela maksimalna transparentnost poslovanja, vratila snaga brenda te osiguralo preduvjete za jačanje sportske infrastrukture i rezultata.

"Klub trenutno ima jasno definiranu strategiju razvoja na tržišnim osnovama, a što podrazumijeva i profesionalno upravljanje. Jedino uspostavom transparentnog poslovanja od procesa donošenja odluka do financijske odgovornosti u poslovanju mogu se ostvariti preduvjeti za buduće sportske rezultate koji će biti na razini koja odgovara renomeu KK Cibona. Klub je uputio poziv vjerovnicima za iskaz interesa u procesu preoblikovanja te potpis sporazuma, za što je već zabilježen značajan interes", izjavio je direktor KK Cibone, Tomislav Šerić.

Dolaskom novog vodstva, dug KK Cibona značajno je smanjen te u ovom trenutku iznosi ukupno pet milijuna eura. Dodatno, zahvaljujući iskazanom interesu za pretvorbom dva milijuna eura duga u dionice budućeg sportskog dioničkog društva, ta će se brojka vrlo izvjesno smanjiti na tri milijuna eura.

Za potrebe ovog procesa pokrenute su pripremne radnje, pa je tako KK Cibona u skladu sa Zakonom o sportu započela izradu elaborata o preoblikovanju u sportsko dioničko društvo. Proces preoblikovanja Klubu otvara mogućnost prikupljanja svježeg kapitala, dok vjerovnicima nudi opciju pretvaranja potraživanja u dionice budućeg sportskog dioničkog društva, ovisno o vlastitoj želji, pri čemu Klub ne traži od vjerovnika nikakva otpisivanja vlastitih potraživanja.

Govoreći o zatečenom stanju, aktualno vodstvo Kluba istaknulo je kako se tijekom posljednjih nekoliko godina KK Cibona u više navrata našla pred pokretanjem stečaja, kao i mogućem gašenju Kluba, koje je izbjegnuto zahvaljujući ulaganjima od strane privatnih investitora. Unatoč velikim naporima te ulaganju značajnih financijskih sredstava Ciboni i dalje prijeti stečaj zbog dugova prema vjerovnicima.

Tagovi: Cibona, Mario Petrović, Igor Lukačić, Tomislav Šerić
PROČITAJ I OVO
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE