GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

City u polufinalu FA kupa

City u polufinalu FA kupa
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2024 / 21:17
Autor: SEEbiz
MANCHESTER - Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u polufinale ovosezonskog engleskog FA kupa nakon što su na svom Etihad stadionu bili bolji od Newcastlea s 2:0.

Manchester City je time postao prva momčad u povijesti koja se po šesti put u nizu plasirala u polufinale ovog uglednog natjecanja. Junak u pobjedi Cityja bio je portugalski nogometaš Bernardo Silva koji je tijekom prvog poluvremena postigao oba pogotka. Događali su se oni u 13. i 31. minuti, a u oba slučaja nakon udarca je lopta pogađala obrambene igrače Newcastlea i pritom mijenjala smjer.

U nastavku susreta mogao je Manchester City postići još nekoliko pogodaka, ali prvenstveno Haaland nije bio posebno inspiriran ove subote. Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol bili su u udarnoj momčadi Cityja te su odigrali cijelu utakmicu.

Ranije tijekom subote nogometaši Coventryja prvi su izborili polufinale nakon što su s dva gola u sudačkoj nadoknadi svladali domaćina Wolverhampton 3:2. Svi su pogoci na susretu koji je kulminirao u samoj završnici postignuti tijekom drugog dijela. Coventry, trenutačno osma momčad na ljestvici engleskog Championshipa, tamošnje druge lige, poveo je golom Simmsa u 53. minuti te je vodio sve do 83. kada je krenula nevjerojatna završnica utakmice.

Prvi je preokret napravio prvoligaš Wolverhampton. U 83. minuti na 1:1 je izjednačio Alžirac Ait-Nouri, dok je preokret uslijedio u 88. kada je Hugo Bueno pogodio za, činilo se, pobjedu Wolverhamptona od 2-1.

Ni blizu nije bio kraj tog susreta jer je Simms u 97. minuti glavom zabio drugi put na susretu i za 2:2, dok je točno u 100. minuti Wright šokirao sve na stadionu. Pogodio je s 15 metara iskosa za veliko slavlje Coventriyja i prolazak u polufinale.

U nedjelju se igraju preostala dva četvrtfinalna dvoboja, a parovi su Chelsea - Leicester i Manchester United - Liverpool.

Tagovi: city, newcastle, kovačić, gvardiol, silva, haaland
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE