GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Clippersi deveti put zaredom pobijedili Lakerse, ozlijedio se LeBron James

Clippersi deveti put zaredom pobijedili Lakerse, ozlijedio se LeBron James
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2022 / 08:40
Autor: SEEbiz / index.hr
LOS ANGELES . Deveti put zaredom košarkaški derbi Los Angelesa pripao je Clippersima, koji su ovaj put slavili 114:101, što im je najuvjerljivija pobjeda sezone. Lakersima je to bio deveti poraz u 11 utakmica, a pet minuta prije kraja ostali su i bez LeBrona Jamesa, koji je pri doskoku osjetio bol u preponama i otišao u svlačionicu.

"Osjetio sam zatezanje, ali nije tako strašno kao na Božić 2018.", rekao je poslije utakmice James, koji je zbog slične ozljede propustio dobar dio svoje prve sezone u Lakersima, uslijed čega nisu ušli u doigravanje. Do tada je postigao 30 poena, ali opet nije imao značajnu podršku.

Anthony Davis ubacio je 21 poen, ali opet je bio prepasivan u drugom poluvremenu, a Russell Westbrook je završio s 14 poena, kao i Troy Brown. Clipperse je opet predvodio izvrsni Paul George s 29 poena, a još čak šest njegovih suigrača ostvarilo je dvoznamenkasti učinak.

Među njima je bio i Ivica Zubac, koji je pogodio sva četiri pokušaja iz igre, ali i samo dva od pet slobodnih bacanja za 10 poena, osam skokova, jednu krađu te po dvije blokade, asistencije i izgubljene lopte.

U akciji su sinoć bila i preostala dva hrvatska NBA igrača. Bojan Bogdanović zabio je 17 poena (šut 6/11, trice 1/4, bacanja 4/6) uz dva skoka, po jednu asistenciju i krađu te dvije izgubljene lopte u porazu Detroita 128:112 u Bostonu, iako u posljednjoj četvrtini nije ni ulazio u igru. Za Celticse je Jayson Tatum ubacio 31 poen, a Jaylen Brown jedan manje.

Phoenix je slavio u Minnesoti 129:117, a Dario Šarić je za 13 minuta na parketu postigao pet poena, dva skoka i dvije asistencije, a Sunse su do pobjede vodili Devin Booker (32) i Mikal Bridges (31).

Osim u Los Angelesu, gradski derbi igrao se i u New Yorku, gdje su Brooklyn Netsi razbili Knickse 112:85. Netsi su prije utakmice potvrdili Jacquea Vaughna kao stalnog trenera, nakon što je privremeno preuzeo klupu poslije otkaza Steveu Nashu.

Od Nashova odlaska i suspenzije Kyrieja Irvinga Netsi su proigrali, a Kevin Durant sinoć je ostvario prvi triple-double sezone s 29 poena te po 12 skokova i asistencija, dok je Seth Curry odigrao najbolju utakmicu sezone s 23 koša.

Dvije od sinoćnjih 13 utakmica otišle su u produžetak. Memphis se provukao u San Antoniju 124:122 tek nakon što je Devin Vassell promašio tricu sa sirenom za pobjedu domaćina. Grizzliese su predvodili Ja Morant i Desmond Bane s po 32 poena.

Milwaukee je pak trebao dva produžetka za pobjedu u Oklahoma Cityju 136:132, ali igrao je bez Giannisa Antetokounmpa i Jruea Holidaya, a u njihovom je odsustvu utakmicu karijere odigrao Jevon Carter s 36 poena i 12 asistencija.

Uzbudljivu završnicu vidjeli su i gledatelji u Indiani, gdje je Myles Turner promašio tricu za produžetak protiv Denvera. Nuggetsi su slavili 122:119 uz 24 poena Nikole Jokića, koji je nekarakteristično ostao na samo četiri skoka i šest asistencija.

Rezultati:
Orlando - Dallas 94:87
Indiana - Denver 119:122
Charlotte - Portland 95:105
Atlanta - Utah 119:125
Boston - Detroit 128:112
Brooklyn - New York 112:85
Toronto - Houston 116:109
Chicago - New Orleans 111:115
Minnesota - Phoenix 117:129
San Antonio - Memphis 122:124 (pr.)
Oklahoma City - Milwaukee 132:136 (2 pr.)
LA Clippers - LA Lakers 114:101
Sacramento - Cleveland 127:120

Tagovi: Ivica Zubac, Los Angeles Clippers, LeBron James, Bojan Bogdanović, Paul George, Russell Westbrook, Lonnie Walker IV
PROČITAJ I OVO
Dinamo će dobiti revolving kredit, a i novog sponzora
FINANCIRANJE
Dinamo će dobiti revolving kredit, a i novog sponzora
ZAGREB - U Dinamu će se danas održati redovna sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se raspravljati o tekućim pitanjima, a novooformljeni brojni odbori kluba dat će izvještaje o djelatnostima za koje su nadležni.
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
PRIZNANJA
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
NEW YORK - Igrač Minnesota Timberwolvesa time se izjednačio s dosadašnjim rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Wallaceom na vrhu ljestvice igrača s najvećim brojem nagrada u toj kategoriji.
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
PONUDA
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
ZAGREB - Zlatko Dalić će uskoro povesti reprezentaciju Hrvatske na svoje drugo Europsko prvenstvo.
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
TRANSFERI
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
ZAGREB - Bruno Petković je po pojedinim medijskim napisima na izlaznim vratima Maksimira, iako se navijači i dalje nadaju preokretu te da će jedan od kapetana i lidera ostati u modrom klubu, ali Dinamo ne gubi vrijeme i traži drugog napadača.
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
NBA PLAYOFF
Oklahoma razbila Dallas na početku serije
OKLAHOMA CITY - Košarkaši Oklahoma City Thundera poveli su s 1:0 na otvaranju polufinalne serije Zapadne konferencije, slavivši na svom parketu protiv Dallas Mavericksa sa 117:95.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE