GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćorić svladao Thiema, Hrvatska s 3-1 pobijedila Austriju

Ćorić svladao Thiema, Hrvatska s 3-1 pobijedila Austriju
DAVIS CUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2023 / 17:39
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija prošla je kvalifikacije te osigurala prolaz u jednu od skupina ovog natjecanja nakon što je u Rijeci pobijedila Austriju 3-1.

U prvom susretu u subotu austrijski par Erler i Miedler je s 2-0 u setovima pobijedio Ivana Dodiga i Nikolu Mektića čime su Austrijanci smanjili na 1-2. No, cijeli meč nije otišao do drame petog dvoboja, već je Borna Ćorić svladao Dominica Thiema sa 7-6(3), 6-2 te time osigurao ukupnu pobjedu Hrvatskoj.

U prvom setu Čorić je došao prvi do breaka, kod 3-3, ali je odmah potom Thiem vratio izgubljeno pa je odluka pala u tie-breaku. U njemu je Ćorić brzo došao do prednosti koju je kasnije povećavao i taj dio igre dobio sa 7-3.

U drugom setu Ćorić je postao još čvršći u igri te je ključni break napravio kod vodstva 2-1. Potom je čvrsto držao svoje servis gemove i sve riješio novim breakom za konačno slavlje 7-6(3), 6-3 protiv nekada trećeg igrača na svijetu, ali danas tek 99. igrača na ATP ljestvici.

Nakon pobjede 26-godišnjeg Ćorića neće se ni odigrati peti meč u kojem su najavljeni Borna Goja i Dennis Novak jer ne može utjecati na konačnih rezultat.

Natjecanje po skupinama, gdje se opet plasirala Hrvatska, bit će održano od 12. do 17. rujna u četiri različita, zasada još uvijek nepoznata grada. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiriju skupina izborit će plasman u četvrtfinale, na turnir kojem će od 21. do 26. studenoga domaćin, kao i prošle godine, biti Malaga.

“Mislim da smo zaslužili više od poraza u dva seta. Imali smo dosta prilika, malo je nedostajalo za preokret. Svaka čast našim suparnicima, to je par koji dolazi i još jednom im čestitam” – rekao je nakon susreta Nikola Mektić.

“Odigrali smo dobar meč, no u kritičnim smo trenucima meča imali i malo peha. No, to je sport.. Znali smo uoči meča da nismo izraziti favoriti, da igramo protiv jako dobrog para. Moglo je isto tako sve otići i na našu stranu, ali nije” – dodao je Ivan Dodig.

Fotografija: HTS

Davis Cup, Hrvatska - Austrija 3-1

Ivan Dodig / Nikola Mektić - Alexander Erler / Lucas Miedler 3-6, 6-7 (11)

Borna Ćorić - Dominic Thiem 7-6(3), 6-2

Tagovi: Borna Ćorić, Dominic Thiem
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE