GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Curry nadigrao Jokića, Warriorsi uvjerljivo slavili

Curry nadigrao Jokića, Warriorsi uvjerljivo slavili
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2021 / 08:46
Autor: SEEbiz
OAKLAND - Nikola Jokić sinoćnjom je utakmicom prikočio u utrci za MVP-ja NBA lige jednom od najslabijih partija sezone, u kojoj je ostao na manje od 20 koševa i šutu slabijem od 50%, a nije bio bi blizu double-doublea, bez kojeg je ostao tek osmi put u 59 ovosezonskih utakmica.

Završio je s 19 koševa (šut 7/16, trice 0/3, slobodna bacanja 5/5), šest skokova i šest asistencija, a njegovi Denver Nuggetsi teško su poraženi na gostovanju kod Golden State Warriorsa 118:97.

Jokića je nadigrao jedan od pratitelja u borbi za najkorisnijeg igrača sezone. Stephen Curry zabio je 32 koša uz odličan šut 11/18, ali za limitiranje Jokića najzaslužniji je Draymond Green.

Unikatni igrač Warriorsa odigrao je jednu od statistički najčudnijih utakmica u povijesti - postigao je samo dva poena, ali je uhvatio 12 skokova i podijelio čak 19 asistencija, kojima je izjednačio rekord karijere star nepuna dva mjeseca.


Green je mogao ponuditi i jedinstvenu perspektivu u utrci za MVP-ja jer je u samo nekoliko dana razmaka čuvao dva glavna kandidata - Jokića i Joela Embiida. Kamerunac je tada zabio 28 koševa uz 13 skokova i osam asistencija, ali Warriorsi su sredili i njegove Philadelphia 76erse.

"Obojica su 15-ak centimetara viši i 20-ak kila teži od mene i spadaju među najtalentiranije igrače lige na svim pozicijama. Samo ih pokušavaš natjerati na teške šuteve. Ne čini ti se da je Jokić previše snažan, ali je golem i snalažljiv. Ako koristiš snagu, on će je iskoristiti protiv tebe, samo kliznuti i zaobići te. Ima i onaj šut iz pada za koji misliš da si učinio sve da ga zaustaviš, a on ipak prođe kroz obruč. Joel ove sezone igra dominantnije na postu nego ikad i to mi se sviđa, to je razlika u uspjesima Sixersa ove sezone. Kada tako igra, ekstremno ga je teško zaustaviti, ali obojica su u stanju pogoditi izuzetno teške šuteve", rekao je Green.

Tagovi: Stephen Curry, Nikola Jokić, Draymond Green, Denver Nuggets, Golden State Warriors
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE