GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Curry odigrao nevjerojatnu utakmicu, Warriorsi izgubili

Curry odigrao nevjerojatnu utakmicu, Warriorsi izgubili
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2024 / 08:35
Autor: SEEbiz / index.hr
ATLANTA - Stephen Curry odigrao je nevjerojatnu utakmicu i drugi put u karijeri ubacio minimalno 60 koševa.

Ostao je dva poena kratak u odnosu na osobni rekord u NBA ligi, a unatoč čudesnom izdanju uskoro 36-godišnje zvijezde, njegovi su Golden State Warriorsi poraženi u produžetku utakmice kod Atlanta Hawksa. Domaćin je slavio 141:134.

Curry je u posljednjoj četvrtini ubacio 22 koša, a u produžetku dodao još osam poena od 11 koševa Warriorsa ukupno. Unatoč njegovom naporu, igrači Golden Statea su upisali novi poraz i sad su na desetom mjestu Zapadne konferencije s omjerom pobjeda i poraza 21-25.

Zvijezda Warriorsa i za mnoge najbolji šuter u povijesti NBA lige sredinom ožujka proslavit će 36. rođendan. Sinoćnjim učinkom postao je tek drugi igrač u povijesti najjače košarkaške lige svijeta koji je ubacio 60 ili više poena u jednoj utakmici.

Jedini koji je to napravio prije njega bio je Kobe Bryant, koji je sa 60 koševa završio svoju NBA karijeru. Ubacio ih je u travnju 2016. godine, u svojoj posljednjoj utakmici, u dobi od 37 godina i 234 dana. LA Lakersi su te noći pobijedili Utah Jazz 101:96.

Curry je svojih 60 koševa izgradio na šutu za tricu 10/23 i ukupno 22/38 iz igre. Ubacio je svih šest pokušaja s crte slobodnih bacanja. Samo su Damian Lillard (dvaput) i Karl-Anthony Towns prije njega odigrali utakmicu s minimalno 60 koševa i 10 pogođenih trica.

Ipak, čudesan učinak Curryja ostao je bez konačne nagrade u vidu pobjede. Trae Young s 35 poena, Onyeka Okongwu s 22 koša i 16 skokova, Jalen Johnson s 21 poenom, 13 skokova i osam asistencija te Clint Capela sa 17 koševa i 16 skokova pobrinuli su se za slavlje Hawksa.

Tagovi: CURRY, WARRIORS, BRYANT
PROČITAJ I OVO
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE