GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Doći će do promjena na popisu

Dalić: Doći će do promjena na popisu
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2024 / 11:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu u sklopu priprema za nadolazeći ACUD Cup koji će se igrati u Kairu.

Hrvatska će svoj polufinalni ogled protiv Tunisa odigrati 23. ožujka na stadionu Air Defense s početkom u 22:00 sata, a tim se povodom medijima obratio i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

- Pred nama su dvije prijateljske utakmice. Turnir ćemo iskoristiti za druženje i pripremu. Završna je faza priprema za Euro i igrači su pod velikim pritiskom. Nadam se da će u ovih sedam dana napunit baterije. Doći će do promjena na popisu. Baturina i Šutalo su se ozlijedili, naša služba će ocijeniti u kakvom su stanju... Ako ima bilo kakvih problema nećemo ih forsirati... Obavijestit ćemo vas danas koga ćemo pozvati, sigurno će to onda biti igrač-dva s dodatnog popisa - rekao je Dalić u uvodu.

Jeste li se čuli s Livakovićem nakon ružnih scena?

- Čuli smo se, izgledalo je ružno, rekao je da je u redu i da je spreman i dolazi.

Ante Budimir, jedan od vodećih strijelaca La lige, je li zaslužio da bude prvi napadač?

- Pa bio je prvi napadač i prošlo okupljanje, svojim golom nas odveo na EURO. Mi ćemo iskoristiti ovo okupljanje da svima damo šansu. On ne igra u nekoj ekipi koja je u vrhu tablice, ali je jako konstantan i zaslužio je da bude tu i veseli nas da pomaže klubu i reprezentaciji.

Dalić kopira provjerenu formulu, a igrač koji nije dobio ni pretpoziv mogao bi ga natjerati na mozganje
Promjena lokacije i termina, je li to izazvalo problem?

- Imali smo plan, promijenio se ne našom odlukom nego višom silom. Tek u četvrtak idemo prema dolje, možda je i bolja lokacija, bit će više nogometno, više gledatelja. Stadioni su sjajni, malo nas je to poremetilo, ali protivnici su ostali isti. To su dvije važne utakmice, iako je ovo okupljanje radi atmosfere. Što se rezultata tiče, želim da odigramo dvije dobre utakmice, ali u drugačijoj atmosferi nego inače.

Ivan Perišić, ima li nove informacije da ga vidimo na terenu?

- Pa Ivan će doći i biti s nama do četvrtka. Vidit ćemo na licu mjesta, razgovaramo, znamo kakvo je stanje. Najvažnije je da ne smije žuriti. Znam da ima veliku želju, ali mora biti jako oprezan. Bilo je puno primjera koji su nakon jedne takve ozljede, ponovno morali na operaciju. Sigurno on to zna. Ne mogu govoriti o detaljima, to će liječnici i on sam odlučiti, ali najbitnije da bude 100 posto, mi ga nećemo forsirati. Ja očekujem da u lipnju dođe i odigra pripremne utakmice, on je jedan od najbitnijih igrača. Zasad je dogovor da bude četiri dana tu, smatram da nema potrebe da ga vučemo dolje ako nije 100 posto.

Pretpozivi, tko ima pole position ako tu ne budu Baturina i Šutalo?

- Nema puno izbora. Meni je žao da Sučić ne može biti s nama, imao bi veliku minutažu da je zdrav. Tu je Pašalić iz Rijeke, pao je pa se ponovno digao. Tu je Ćaleta-Car za obranu, tu je Barišić, ali nismo još odlučili. Moro je isto tu, no on isto ne igra u Bologni. Tijekom dana ćemo vas obavijestiti o pozivima.

Tagovi: dalić, baturina, budimir, livaković, perišić, moro, sučić
PROČITAJ I OVO
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas s Dončićem i čvrstom obranom do vodstva protiv LA Clippersa
DALLAS - Dallas Mavericksi su svladali Los Angeles Clipperse sa 101-90 u trećoj utakmici uvodnog kola doigravanja Sjevernoameričke lige NBA lige i poveli 2-1.
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
TRENERI
Britanski mediji: Arne Slot novi trener Liverpoola
LONDON - Prema izvješćima nekoliko britanskih medija, engleski prvoligaš Liverpool dogovorio je s nizozemskim prvoligašem Feyenoordom transfer trenera Arnea Slota koji će tako naslijediti Jürgena Kloppa na mjestu glavnog stratega Redsa.
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE