GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Ja sam krivac

Dalić: Ja sam krivac
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2023 / 07:31
Autor: SEEbiz
CARDIFF - Hrvatska je na gostovanju u Cardiffu izgubila od Walesa 2:1. Momčad izbornika Zlatka Dalića time je doživjela drugi uzastopni poraz nakon što je u četvrtak ostala bez bodova protiv Turske (0:1). Harry Wilson bio je dvostruki strijelac Velšana, a zabijao je u 47. i 60. minuti. Jedini pogodak Hrvatske postigao je Mario Pašalić u 75. minuti.

Hrvatska je sada ugrozila i direktan plasman na Europsko prvenstvo. Turska je vodeća sa 16 bodova. Dalićev sastav ima 10 bodova, kao i Wales, a obje reprezentacije do kraja kvalifikacija moraju odigrati dvije utakmice. Hrvatska će u studenom gostovati u Latviji pa dočekati Armeniju, dok će Wales otputovati u Armeniju i na vlastitom terenu igrati s Turskom.

Ne osvoji li Hrvatska jednu od prve dvije pozicije koje vode na Euro, ići će u dodatne kvalifikacije na temelju plasmana u finale Lige nacija, u kojem je izgubila od Španjolske nakon penala.

"Zaslužen poraz. Wales je bio bolji, agresivniji, pokazao više želje, riješio je svoje situacije. Imamo problem prema naprijed, nemamo ideje kako doći do gola. Ovo je zaista loše. Doveli smo se u tešku situaciju.

Imali smo izglednu situaciju, sad ovisimo o drugima. Imamo još dvije utakmice. Kao i uvijek, ja ću preuzeti odgovornost za ovo sve, ja sam krivac jer sam mogao sigurno bolje i kvalitetnije pripremiti, složiti i napraviti. Zaista teška situacija. Htio sam da Vida donese agresivnost i to je donio.

Loša utakmica, moramo se pobrinuti za ovo. Ovo je problem kad ne stvaramo šanse. Da, nismo imali kreacije naprijed. Bili smo bezidejni, zaista loše. Ne znam što bih rekao na sve ovo. Moramo podići glavu i ispričati se za ovo.

U problemima smo, čekamo iduće dvije utakmice, ne ovisimo samo o sebi. Nadamo se da ćemo se oporaviti i da će neki igrači zaliječiti ozljede. Na poluvremenu smo htjeli okrenuti stvari. Juranović je imao mali problem. No odmah smo pogriješili na početku drugog dijela. Wales je bio agresivan, imao je podršku publike.

Ljuti me što smo došli u ovakvu situaciju. Mi ne možemo ništa napraviti bez drame. Imamo puno problema, no moramo vidjeti kako se podići, kako dobiti Latviju, kako se pripremiti. Moramo ovo prebroditi i okrenuti se idućim utakmicama. One su za nas biti ili ne biti", izjavio je izbornik Dalić.

"Razočaranje. Sve što smo mogli napraviti krivo, napravili smo tijekom ovog okupljanja. Moramo se pogledati u ogledalo, razmisliti što smo napravili za sebe i cijelu Hrvatsku. Nakon velikih rezultata zaboravili smo kako je to kvalificirati se. Moramo biti spremniji za iduće okupljanje i nadati se da će protivnici kiksati.

Ozljede su isprike. Sada nije išlo. Bili smo jalovi, svi su to vidjeli. Moramo se svima ispričati. Da, u petoj minuti sam osjetio list. Stisnuo sam do poluvremena. Sad ćemo vidjeti što će biti. Olako smo shvatili situaciju. Moramo dobro razmisliti što smo napravili", rekao je Josip Juranović za Novu TV.

"Dali smo sve od sebe od prve do 95. minute. Uz pomoć navijača, zajedno smo imali veliku večer. Dečki su dali sve od sebe, njihov stav je na pripremama bio nevjerojatan. Volio bih da ste to vidjeli. Sve je u redu, ne mogu ih dovoljno nahvaliti. Mislim da ih sedam ne igra u početnim postavama u klubovima, no drugačije igraju za Wales. Igraju i uživaju.

Ne mogu se više ponositi njima. Djela čine više od riječi. Dosta mi je razgovora o mojoj budućnosti. Idemo pričati o igračima i njihovim nastupima. Emotivan sam jer sam tako ponosan na njih. zaslužuju sve pohvale. Jedva čekamo okupiti se za iduću utakmicu", rekao je velški izbornik Robert Page.

"Velika večer za mene, 50. put sam igrao za reprezentaciju, što nisam mogao ni sanjati. No noćas nisam ja glavna tema, već momčad. Vjerujemo u kvalitetu koju imamo, 100 posto podražavamo izbornika. Znamo da se svašta pričalo, neki komentari stizali su od ljudi od kojih to nismo očekivali. To nam nije pomoglo u pripremi utakmice", rekao je Wilson za S4C, prenosi BBC.

Tagovi: Zlatko Dalić, Dalić, Modrić, Domagoj Vida, Pašalić
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE