GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić o Livaji: Hvala mu i sretno

Dalić o Livaji: Hvala mu i sretno
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2023 / 12:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Izbornik reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije na kojoj je najavio utakmice nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska će ih igrati protiv Turske (četvrtak, Osijek, 20:45) i Walesa (nedjelja, Cardiff, 20:45). Ipak, dobar dio presice bio je posvećen iznenadnom odlasku Marka Livaje iz reprezentacije.

Dalić nije htio otkriti razloge Livajinog odlaska, govorio je tek o priopćenjima koja su poslana i u kojima "sve piše". To je bio njegov odgovor i na pitanje da nije u potpunosti jasno zašto se najbolji igrač Hajduka oprostio od reprezentacije pred ključne utakmice kvalifikacija.

Livaja je, podsjetimo, oproštaj od reprezentacije potvrdio objavom na Instagramu s kojeg je poručio kako bi želio "da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice".

Ostaje zapisano da je Livaja za reprezentaciju odigrao 21 utakmicu, zabio četiri gola, bio sudionik Svjetskog prvenstva na kojem je Hrvatska u Kataru osvojila broncu i da je posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrao protiv Walesa u ožujku. Dalić nije htio reći da je Livajina odluka povezana s incidentom na Rujevici.

Bilo je to u lipnju na treningu reprezentacije. Marko Livaja izgubio je živce zbog niza uvreda koje su mu uputili pojedini gledatelji s tribine. Prekinuo je trening i krenuo prema publici kako bi se verbalno obračunao s onima koji su mu dobacivali. Za njim su potrčali i drugi igrači, ali i Vedran Ćorluka, koji je smirio situaciju.

Odmah su reagirali zaštitari i policija na tom dijelu tribina pa je sve ostalo samo na obostranom dovikivanju. "Smeće jedno, marš iz reprezentacije" i "pogledaj stolce na istočnoj tribini, dužni ste namiriti štetu koju ste napravili", vikali su oni koji su isprovocirali Livaju. Aludirali su na štetu koju je na finalu Kupa napravila Torcida.

Podsjetimo odakle ovo tjeranje iz reprezentacije koje je Livaja morao slušati tijekom treninga. Glavna vijest nakon finala Kupa između Hajduka i Šibenika bio je baš Livaja. Najbolji igrač Bijelih je poveo navijanje pjesmom koja sadrži elemente nasilja, čime je uvrijedio navijače Šibenika. Uskoro su za Livaju stigle loše vijesti jer je HNS protiv njega pokrenuo disciplinski postupak.

"Žao mi je zbog njegove odluke. Mogao je još puno dati reprezentaciji i hvala mu na svemu što je za nju napravio. Uvijek sam govorio da poštujem odluke igrača koji se oproste i da ih podržavam. Tako je i s Markom, hvala mu i želim mu sreću. To je sve što imam za reći", rekao je Dalić na današnjoj presici.

Postavljeno mu je i pitanje remete li takvi potezi kao što je Livajin odlazak dan prije okupljanja situaciju i mirnoću u reprezentaciji.

"Ne bih o tome. Ne talasam ništa, ne radim takve stvari jer želim mir. Gdje nas vodi vraćanje u prošlost? Nikuda. Svatko radi kako mu paše. Nema potrebe gubiti koncentraciju na to, nema potrebe. Neću se boriti s time. Sve znam, imam svoj stav.

Svatko će ovakve situacije protumačiti kako želi, bez obzira na to što ja rekao. Prošlo je šest godina otkad vodim reprezentaciju, osvojio sam tri medalje, čudo od rezultata i svaka odluka koju sam donio u ovih šest godina bila je dobra. Ne dobra, odlična!" odgovorio je.

Tagovi: Zlatko Daklić, Marko Livaja, Rujevica
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE