GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Pokazali smo snagu, sad čekamo naše navijače

Dalić: Pokazali smo snagu, sad čekamo naše navijače
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2021 / 23:41
Autor: SEEbiz
GLASGOW - Hrvatska je u 3. kolu skupine D pobijedila Škotsku 3:1 i plasirala se u osminu finala Europskog prvenstva kao drugoplasirana u skupini.

Strijelci za Hrvatsku bili su Vlašić u 17., Modrić u 62. i Perišić u 77. dok je za Škote zabio McGregor u 42. minuti susreta.

Prvi je pred kamere izašao Luka Modrić, kapetan Hrvatske i strijelac drugog gola u mreži Škotske. Prije toga Modrić nije briljirao, ali je spektakularnim golom riješio sve dileme na susretu.

"Sretni smo što smo odigrali veliku utakmicu i prošli u drugi krug. Nismo bili zadovoljni s igrom u prve utakmice, ali popravili smo se. Da samo ovako igrali, a izgubili, svejedno bi mogli izaći s terena uzdignute glave", rekao je Modrić pa dodao:

"Puno mi znači moj gol, drago mi je da je pomogao, ali bitno je da je cijela ekipa bila dobra i da smo pobijedili."

Nikola Vlašić bio je drugi pred kamerama HRT-a. Bivši nogometaš Hajduka odigrao je sjajnu utakmicu i osvojio nagradu za najboljeg igrača na susretu.

"Mislim da smo stvarno odlično ušli u utakmicu. Možda nas je gol na 1:1 poremetio, ali vidjeli smo da smo bolja momčad i imamo sve pod kontrolom", rekao je Vlašić pa dodao:

"Znači mi ova nagrada. Ja sam uvijek na raspolaganju izborniku, bio na klupi ili na terenu. Želim da u nastavku turnira budemo ovakvi ili bolji."

Treći je izjavu dao Josip Juranović koji je iznenada upao u kadar umjesto Šime Vrsaljka na poziciju desnog beka.

"Mislim da smo od prve minute postavili svoju igru, imali dobar protok lopte i iskoristili svoje prilike za razliku od ranije", rekao je Juranović pa dodao:

"Na poluvremenu je izbornik rekao par riječi, Luka je rekao par riječi i odigrali smo sjajno. Posvetio bih ovu pobjedu svom pokojnom ocu."

Zadnji je od igrača Hrvatske izjavu dao Bruno Petković.

"Odlična utakmica, malo se zakompliciralo na kraju prvog poluvremena, ali možemo biti ponosni na kraju utakmice. Izbornik nam je na poluvremenu rekao da nastavimo kao dosad jer smo igrali stvarno jako dobro", rekao je Petković pa dodao:

"Htio bih se zahvaliti svakog navijaču koji nas je pratio u Glasgowu i na ekranima. Bilo je oko nas puno negativne atmosfere, ali uspjeli smo pobijediti."

Pretposljednji je pred kamere od hrvatskih predstavnika izašao izbornik Zlatko Dalić koji je nahvalio svoje igrače.

"Čestitke mojim dečkima na velikoj utakmici i plasmanu u osminu finala. Ova utakmica bila je velika kušnja prvo za mene, a onda i za sve ostale da ostanemo mirni. Hvala dragom bogu koji nam je dao snagu da ostanemo mirni. Moja velika zahvala svima koji su vjerovali u nas i davali nam podršku", rekao je Dalić pa dodao:

"Nakon 1:0 smo postali malo presigurni u sebe i igrali sporije, ali imali smo snagu i vjeru da okrenemo utakmicu. Bilo je samo pitanje kad ćemo im dati gol. Pokazali smo snagu i odigrali pravu utakmicu. Ne mogu ništa reći protiv svojih igrača, uvijek sam zadovoljan njima. Bili smo tim, bili smo grupa, bili smo ekipa i to je najvažnije. U osmini finala priželjkujem samo hrvatske navijače na tribinama."

Tagovi: Zlatko Dalić, Luka Modrić, Nikola Vlašić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE