GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Denver pobijedio Miami i došao na korak od prvog NBA naslova

Denver pobijedio Miami i došao na korak od prvog NBA naslova
NBA FINALE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2023 / 08:49
Autor: SEEbiz / index.hr
MIAMI - Denver Nuggetsi približili su se na samo jednu pobjedu prvom, povijesnom naslovu prvaka nakon što su u Miamiju drugi put u tri dana svladali domaći Heat 108:95 i poveli 3:1 u finalnoj seriji. Petu utakmica, u kojoj mogu potvrditi naslov, igra se u noći s ponedjeljka na utorak u Denveru.

Nikola Jokić odigrao je najslabiju utakmicu finala i završio s 23 poena (šut 8/18), 12 skokova i četiri asistencije, ni Jamal Murray nije imao šutersku večer (15 poena, 12 asistencija, šut 5/17), ali zablistao je Aaron Gordon učinkom karijere u doigravanju s 27 poena, a Bruce Brown je s klupe zabio 21.

Jimmy Butler predvodio je Miami s 25 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Bam Adebayo ubacio je 20 uz 11 skokova, ali i čak osam izgubljenih lopti, koje su ovaj put presudile Heatu. Iako je Miami kroz ovaj play-off bio prepoznatljiv po kontroli lopte, ovaj put izgubio ih je čak 15, odnosno devet više od gostiju.

Osim toga, Nuggetsi su zabili 14 od 28 trica i bolje šutirali iz igre te rutinski preživjeli četvrtu četvrtinu u kojoj je Jokić dugo morao sjediti zbog petog faula. Gordonova trica donijela im je +13 na kraju trećeg perioda, ali Miami je četvrti otvorio serijom 8:0 i smanjio na samo -5, ali nekoliko izgubljenih lopti i promašenih zicera zaustavili su ih u novom povratku.

Heat nije uspio iskoristiti razdoblje bez Jokića, Brown je održavao Denverovu prednost nedostižnom, a Nuggetsi su, nakon što su prije dva dana uzvratili break, dobili i drugu uzastopnu utakmicu u gostima te pred svojim navijačima mogu potvrditi prvi naslov prvaka. Od 36 momčadi koje su kroz povijest imale vodstvo 3:1 u finalu, čak 35 ih je osvojilo prsten, samo je Cleveland 2016. uspio dobiti tri zaredom protiv Golden Statea.

Tagovi: Nikola Jokić, Denver Nuggets, Aaron Gordon, Jimmy Butler, Miami Heat
PROČITAJ I OVO
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE