GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo danas ima veću šansu izvući ova tri kluba

Dinamo danas ima veću šansu izvući ova tri kluba
ŽDRIJEB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2024 / 08:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas od 13 sati u Nyonu je ždrijeb osmine finala Konferencijske lige. Mjesto u njemu izborio je Dinamo prolaskom Betisa s ukupnih 2:1.

Prvak Hrvatske je jedan od preostalih 16 klubova u najslabijem UEFA-inom klupskom natjecanju, ali u njemu je ostao niz jakih i uglednih klubova.

Primjerice Aston Villa, koja se bori za Ligu prvaka u Premiershipu, a u skupini je pobijedila Zrinjski, pa Fenerbahče, čiji gol čuva donedavni Dinamov kapetan Dominik Livaković, dok za njega trpa Edin Džeko. Ili PAOK, koji je u pretkolu KL-a izbacio Hajduk. Tu je i Viktorija Plzenj, koja je pobijedila Dinamo u obje utakmice skupine.

Tomislav Globan, profesor na Ekonomskom fakultetu zagrebačkog sveučilišta te stručnjak za sportsku analitiku i statistiku, upozorava: "Dinamo ima nešto veću šansu izvući Club Brugge, PAOK i Maccabi Tel Aviv nego preostalih pet potencijalnih protivnika. Razlog za to je što se u 1/8 finala ne smiju sastati klubovi iz istih država, a među nenositeljima s Dinamom su Union SG, Olympiacos i Maccabi Haifa."

Klubovi su podijeljeni na po osam nositelja i nenositelja. Dinamo spada među potonje, a povlašten status u ždrijebu, tako što uzvrate imaju na svom terenu, zaslužili su pobjednici skupina KL-a, dok su među nepostavljenim oni koji su prošli baraž za nokaut-fazu. Među njima je Dinamo. To znači da će prvu utakmicu osmine finala igrati na Maksimiru, a uzvrat u gostima. Ždrijeb je dirigiran, što znači da postoji ograničenje u smislu da klubovi iz istih država ne mogu igrati međusobno. Prve utakmice osmine finala su 7., a uzvratne 14. ožujka.

Tagovi: Dinamo, PAOK, Globan, Maccabi, livaković, fener, Viktoria
PROČITAJ I OVO
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
NBA PLAYOFF
Murray završio sezonu Lakersa košem četiri sekunde prije kraja
DENVER - Denver Nuggetsi dokrajčili su LA Lakerse u petoj utakmici prvoga kruga i izborili plasman u polufinale Zapada.
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
SJAJNE IGRE
Gvardiol nominiran za igrača mjeseca u Cityju
MANCHESTER - Manchester je za vikend na gostovanju pobijedio Nottingham Forest 2:0 u 35. kolu Premier lige. Vodeći pogodak mančesterske momčadi u 32. minuti postigao je Joško Gvardiol.
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
PORUKE
Sopić: I dalje imamo sve u svojim rukama
RIJEKA - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a gostovala kod Lokomotive u Kranjčevićevoj i kiksala u borbi za naslov prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE