GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo dovodi pojačanje iz HNL-a

Dinamo dovodi pojačanje iz HNL-a
POJAČANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2022 / 08:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nema nekih novih bitnih informacija kad se radi o transferima u Maksimiru. Osim da je sve bliže već spominjani dolazak Laszla Kleinheislera iz Osijeka.

Klupski izvori ne žele pod reflektore javnosti s tom informacijom, oprezni su u razgovorima “off the record”, ali dobro upućeni menadžerski izvori tvrde da je taj posao praktički pred završetkom, da je, kako se to voli kazati, dolazak Mađara u Dinamo “jedan kroz jedan”.

Naravno, mogući dolazak mađarskog reprezentativca u plavi klub znači da će on biti sigurni dio prve jedanaestorice. Kad se s nogometnog štanda uzimaju takvi igrači, oni dolaze kao pojačanja, a ne kao prinove. Oni su ti koji podebljavaju kvalitetu momčadi, ne daje se novac za one koji će sjediti na klupi za pričuve. Kad je došao u Osijek, Kleinheisler je iza sebe imao 30-ak nastupa za reprezentaciju i dvije sezone u Bundesligi, pa je logično da se odmah popeo na vrh klupske igračke hijerarhije. U Gradskom vrtu je bio odličan, pa je logično i da bi u Maksimiru trebao imati status. Konačno, ne bi Ante Čačić dao zeleno svjetlo za dovođenje nekog igrača da nije siguran kako će mu biti dio najbolje jedanaestorice. A Čačić je za Kleinheislera kazao - da.

Međutim, ako Lacika, kako ga zovu u Osijeku, definitivno završi u Maksimiru, otvaraju se i neka druga pitanja. Po vokaciji je ofenzivni veznjak, ali pitanje jest može li ga Dinamo koristiti na poziciji “desetke” jer ipak nije dovoljno kreativan i ne snalazi se baš idealno u uskom prostoru između linija. Mađarski reprezentativac je više radni igrač, fajter, nego maštoviti umjetnik. Znamo da je Dinamova “desetka” mladi Martin Baturina, mladić kojem se predviđa blistava karijera i vrlo brzo ulazak u A reprezentaciju.

Može li taj, kako sada stvari stoje, izgledni dolazak Kleinheislera, zaustaviti napredovanje Baturine, smanjiti minutažu velikom hrvatskom nogometnom talentu? Najavljeno jest da će Baturina dobivati sve više prilika, da bi ovo proljeće što slijedi moglo biti njegov dodatni “boom”. Ne vjerujemo da bi se Dinamo odlučio dovesti Mađara kako bi usporio napredak Baturine...

S druge strane, iako je radnik i borac, nekako nam se čini da nije dovoljno radni da igra na poziciji zadnjeg veznog, a konačno Modri na tim pozicijama imaju Ademija, Mišića, Bulata... Kleinheisler nema dovoljno obrambene stabilnosti, nije tip koji će adekvatno obaviti defenzivne zadatke. Zato nam se nekako čini da je njegov mogući dolazak vezan uz mogući transfer - Luke Ivanušeca. Naime, iako u Maksimir još nije stigla niti jedna ponuda, izvori nam govore da bi bivši hrvatski reprezentativac Ivanušec mogao biti autor zgodnog transfera ovog zimskog mercata. Je li zapravo Kleinheisler zamjena za Ivanušeca?

Pisali smo već, Dinamo je zainteresiran za još jednog igrača Osijeka, to je Dion Drena Beljo. Naši izvori kazuju da su Modri spremni društvu iz Gradskog vrta isplatiti 3 milijuna eura, ali da od toga vjerojatno neće biti ništa jer je mladi napadač dio jedne jake njemačke menadžerske agencije, koja ga može transferirati u Bundesligu za duplo veću cifru.

Pojavila se još jedna priča. Naime, menadžerski izvori tvrde da je u igri za Dinamo defenzivni vezni Lokomotive Mateo Marić (24). Međutim, tu sad dolazimo do one priče o dvije struje u plavom klubu. Naime, naši izvori tvrde da bi Marića u Dinamo gurnula ona “struja Zdravka Mamića”, ali da suprotstavljena strana na to neće pristati. To je ona ista priča kao kod Kačavende, Omeragića, Pjace...

Ima i još priča oko posudbi. Crnogorski stoper Stefan Milić koji je prošle sezone igrao za slovenski Bravo mogao bi na posudbu u Sarajevo, mladi Fran Tomek u Maribor... No, s obzirom na ovakvu situaciju u Dinamu, teško je nešto definitivno zaključiti.

Tagovi: Dinamo, Laszlo Kleinheisler, Luka Ivanušec, Martin Baturina, Arijan Ademi, Ante Čačić
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE