GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo izgubio u Plzenu, poništeni mu gol i penal

Dinamo izgubio u Plzenu, poništeni mu gol i penal
NOVI PORAZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2023 / 21:50
Autor: SEEbiz
PLZEN - Dinamo je na gostovanju kod Viktorije Plzen u 4. kolu Konferencijske lige izgubio 1:0. Modrima je ovo čak treći poraz u skupini i trenutačno su zadnja ekipa u grupi. U ranije odigranom susretu ove skupine Ballkani i Astana su odigrali remi bez golova.

Strijelac za Čehe je bio Chory preciznim udarcem iz penala u 35. minuti. Penal za domaćina je skrivio Josip Mišić zbog igranja rukom nakon ubačaja iz kornera.

U 67. minuti dogodila se bizarna situacija pred domaćim golom. Sudac je najprije nakon duela Baturine i češkog golmana pokazao na penal za Dinamo, da bi se onda predomislio nakon pomoći VAR-a. Zanimljivo, sudac je tada gledao igranje rukom češkog igrača, a ne potencijalni faul na Baturini. U 94. minuti je Sandro Kulenović zabio za 1:1, ali je taj gol poništen zbog malog zaleđa Stefana Ristovskog.

Dinamov strateg Sergej Jakirović je napravio tri promjene u sastavu u odnosu na utakmicu s Maksimira u kojoj je Plzen također slavio. Na vratima je priliku dobio Danijel Zagorac, a od prve minute su zaigrali i Mauro Perković i Takuro Kaneko, dok su na klupu preselili Ivan Nevistić, Gabrijel Vidović i Sadegh Moharrami.

Modri su i dalje bez ozlijeđenih Brune Petkovića, Lukasa Kačavende i Luke Stojkovića, dok Arijan Ademi i Kevin Theophile-Catherine nemaju pravo nastupa u Europi. Luka Menalo iznenađujuće je ostao u Zagrebu.

Dinamo je opasno zaprijetio već u šestoj minuti. Ristovski je odlično opalio s 20-ak metara, međutim Stanek je sjajno reagirao na češkim vratima. Modri su u prvih deset minuta imali i dva kornera, ali bez učinka. Međutim, nakon dobrog otvaranja hrvatskog prvaka, domaćin je došao do daha i u nastavku poluvremena je bio nešto bolji. Češka momčad je u prvom poluvremenu pored penala imala još dvije odlične prilike, ali je u oba slučaja Dinamov vratar Danijel Zagorac odlično reagirao i sačuvao svoju mrežu.

Dinamov strateg je u poluvremenu napravio dvije zamjene, u svlačionici su ostali Marko Bulat i Mahir Emreli, a u igru su ušli Petar Sučić i Sandro Kulenović. Prvu ozbiljniju situaciju pred vratima češkog kluba vidjeli smo u 56. minuti, no Dario Špikić je pucao pored gola. U 66. je pokušao i Kulenović, ali je loše pucao. Do kraja utakmice vidjeli smo poništeni penal i poništeni gol Dinama te Kulenovićev udarac koji je obranio domaći golman u sudačkoj nadoknadi.

Uoči zadnja dva kola Viktoria je s maksimalnih 12 bodova iz četiri nastupa osigurala plasman u osminu finala. Ballkani i Astana nakon današnjeg remija u Kazahstanu imaju po četiri boda, a Dinamo se nalazi na začelju s tri boda. No, hrvatski prvak još uvijek drži ključeve plasmana u nokaut fazu u svojim rukama, jer mu pobjede na gostovanju u Astani (30. studenog) te u Zagrebu protiv Ballkanija (14. prosinca) donose drugo mjesto u skupini.

Tagovi: Dinamo, Jakirović, Kulenović, ristovski
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE