GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo na pragu senzacionalnog rješenja za poziciju sportskog direktora

Dinamo na pragu senzacionalnog rješenja za poziciju sportskog direktora
SENZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2024 / 08:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamo nema sportskog direktora još od ostavke koju je Dario Šimić podnio 10. listopada prošle godine. Ni Šimić formalno nije bio sportski direktor, nego član Uprave zadužen za nogomet, ali Šimić je bio taj koji je birao trenere i tražio pojačanja.

Četiri mjeseca bez čovjeka koji bi vukao ključne nogometne poteze malo su previše za klub veličine Dinama...

Naravno da je i Dinamova Uprava itekako svjesna tog problema, te da je radila na novom imenu odmah nakon što je Šimić podnio ostavku. Mjesecima se tražilo kvalitetno domaće rješenje koje bi bilo po volji Uprave, ali očito uzalud. A kad nemaš domaće rješenje, lagano otvaraš vrata strancima, koliko god to rizično bilo. One najbolje ne možeš dovesti, a svi ostali sa sobom donose i pregršt upitnika. Ne poznaju ovo podneblje i naše specifičnosti, ne poznaju HNL igrače... I zato trebaju vremena, a malo koji klub u ligi ima strpljenja. Dinamo svakako nije među takvima.

Međutim, jasno je da Upravi Dinama pijesak opasno curi i da će sportskog direktora vrlo skoro morati imenovati. Ne može to biti trener Jakirović, kao što to nije mogao biti ni Čačić prije njega. Jakiroviću bi se stolica ponovno tresla da je Dinamo izgubio u Osijeku i trest će mu se nakon svakog poraza do kraja sezone. To je realnost i zato Dinamo treba pravog sportskog direktora, čovjeka s iskustvom i vizijom koja će Modrima itekako trebati na ljeto.

Izbor je - kako doznaju Sportske novosti - na kraju pao na stranca. Dolazi iz Italije i na prvu zvuči senzacionalno, praktički kao nemoguća misija. Riječ je o Mauru Leu (48), aktualnom sportskom direktoru Rome! Je li moguće da bi jedan Talijan funkciju u Romi zamijenio istom u Dinamu? Znamo da Modri uživaju jako dobar ugled u Europi - posebno po pitanju "proizvodnje" igrača - ali Roma je jedan od najvećih talijanskih klubova. I realno je dvije nogometne stepenice iznad Dinama.

Opet, kad malo dublje zagrabiš onda shvatiš da Mauro Leo nije sportski direktor Rome u punom smislu te riječi. Leo je tu funkciju u Romi dobio prije dvije godine, nakon što je dotadašnji sportski direktor kluba Morgan De Sanctis odlučio otići u Salernitanu. Leo je do tada bio Romin glavni skaut, a generalni direktor kluba Tiago Pinto odlučio ga je postaviti za sportskog direktora kako bi mu pomagao u poslu. I sama liga tražila je od Rome da popuni poziciju sportskog direktora, a Leo je imao potrebne papire.

Tiago Pinto kao glavni direktor kluba nikada nije ni skrivao da je on taj koji vodi stručnu politiku Rome, te da mu je Leo desna ruka.

"Vještina sportskog direktora može se vidjeti na puno načina, a ne samo iz toga na koji način završava ulazne ili izlazne transfere. Mauro Leo mi puno pomaže kada je u pitanju tržište transfera."

Stoga je jasno da Mourinha nedavno nije smijenio Mauro Leo, nego je to bio Tiago Pinto, koji je potom za novog trenera doveo Danielea De Rossija.

Mauro Leo inače je na glasu kao vrstan skaut. Punih šest godina bio je skaut Juventusa (2013. - 2019.), a prije dolaska u Romu dvije je godine bio u stožeru Antonija Contea u Interu. I tamo su mu skautski poslovi bili primarni.

Leo neupitno ima veliko nogometno iskustvo, ali nikada nije bio sportski direktor sa svim ovlastima koje taj posao donosi. I stoga je poziv iz Maksimira primio s velikim respektom. Doznali smo da je Talijan viđen u Maksimiru prije nešto više od dva tjedna, te da je imao kvalitetan sastanak s Vlatkom Peras, predsjednicom Uprave. Leo je Dinamove odaje napustio prepun dojmova, s dogovorom da se ponovno čuju nakon što prođu klupski izbori.

Dakako da bi bilo neozbiljno od Vlatke Peras da dogovori i sve detalje tog "transfera", jer nikad ne znaš što će donijeti izbori. Realno je očekivati da će lista Mirka Barišića imati većinu glasova na skorašnjoj izbornoj Skupštini, te da bi Vlatka Peras trebala ostati u fotelji prvog operativca kluba. Nakon toga Mauro Leo bi još jednom trebao doći u klub, te razgovarati o detaljima suradnje. Talijana ugovor s Romom veže do konca lipnja ove godine, tako da ne postoje nikakvi pravni problemi koji bi se mogli ispriječiti dogovoru. Dakako - ako se postigne.

Tagovi: DINAMO, ŠIMIĆ, ROMA, MAURO LEO, LEO, JUVENTUS, INTER
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE