GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo odbio igrati protiv Lokomotive u petak

Dinamo odbio igrati protiv Lokomotive u petak
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2023 / 16:55
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Zbog velikih huliganskih nereda odgođena je utakmica trećeg pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama koja se trebala odigrati danas od 20:45. UEFA je objavila da će tako prvi susret između hrvatskog i grčkog prvaka biti odigran u utorak 15. kolovoza na Maksimiru, dok je u uzvrat u Ateni na rasporedu u subotu 19. kolovoza.

Tako Dinamo u predviđenom terminu neće odigrati svoje utakmice ni četvrtog ni petog kola SuperSport HNL-a. S Maksimira su ranije zatražili odgodu ogleda s Lokomotivom, koji je bio na rasporedu ovog vikenda, kako bi se posvetili utakmicama protiv AEK-a.

Kako doznajemo, sad kada je prva utakmica s AEK-om odgođena, postojala je mogućnost da Dinamo ovog vikenda ipak zaigra s Lokomotivom. HNS je Dinamu ponudio da se taj susret odigra u petak, no hrvatski prvak ostao je pri tome da utakmica bude odgođena tako da se ona neće odigrati ovog vikenda.

Nadalje, zbog toga što će Dinamo u subotu 19. kolovoza igrati uzvrat s AEK-om, jasno je da ne može tog vikenda igrati i u prvenstvu. Stoga će biti odgođen i meč petog kola SuperSport HNL-a između Dinama i Varaždina.

Iako je sve to moglo dovesti do bizarne situacije u kojoj Dinamo do kraja kolovoza ne bi odigrao niti jednu utakmicu u SuperSport HNL-u te bi propustio čak tri od prvih šest kola, to se ipak neće dogoditi.

Dinamu je u šestom prvenstvenom kolu na rasporedu ogled s Rijekom, a u teoriji je postojala mogućnost da HNS prema službenoj dužnosti odgodi taj susret. Za to bi Dinamo morao proći AEK i izboriti play-off Lige prvaka, dok bi Rijeka morala nastupati u play-offu Konferencijske lige.

No to nije dovoljno. Da bi utakmica bila odgođena, Rijeka bi svoj prvi susret play-offa morala igrati u četvrtak 24. kolovoza, a Dinamo svoj uzvratni susret u utorak 29. kolovoza. Indexu je potvrđeno da se utakmica ne može odgoditi ako Dinamo igra u srijedu.

A izbori li Dinamo play-off, uzvratnu utakmicu igrat će upravo u srijedu. UEFA je na svojim stranicama već objavila raspored play-offa Lige prvaka i u njemu se vidi da će Antwerp, koji čeka boljeg iz dvomeča Dinama i AEK-a, svoj uzvratni susret igrati u srijedu 30. kolovoza, zbog čega je odgoda derbija Rijeke i Dinama - nemoguća.

Tagovi: Dinamo, Lokomotiva, Liga prvaka, Hrvatska nogometna liga
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u dramatičnoj utakmici, tek nakon produžetka dobio Olmissum
FINALE
Futsal Dinamo u dramatičnoj utakmici, tek nakon produžetka dobio Olmissum
ZAGREB - U prvoj utakmici finala SuperSport 1. HMNL-a Futsal Dinamo je nakon produžetaka 6:4 svladao omiški Olmissum.
Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa
NBA PLAYOFF
Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa
DALLAS - Košarkaši Dallas Mavericksa su se plasirali u drugi krug NBA play-offa savladavši Los Angeles Clipperse rezultatom 4-2 u seriji.
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
TRAGEDIJA
Sin Vlade Đurovića pronađen mrtav
BEOGRAD - Nebojša Đurović (49), sin proslavljenog košarkaškog trenera Vlada Đurovića pronađen je mrtav u petak oko 14 sati u Beogradu.
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
ODLUKE
UEFA uoči Eura donijela odluku koju su izbornici željeli
NYON - Izvršni odbor Uefe prihvatio je odluku kojom će na predstojećem EURU u Njemačkoj svaka od reprezentacija moći računati na 26 nogometaša, tvrdi AFP, pozivajući se na neimenovane izvore.
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
PORUKE
Xabi Alonso: Svi nas žele pobijediti, svaki tjedan nam je sve teže
LEVERKUSEN - Bayer Leverkusen ima cilj produžiti svoj izvanredni niz od 47 utakmica bez poraza ove sezone, ali to neće biti lak zadatak, rekao je u petak trener njemačkog prvaka Xabi Alonso.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE