GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo osvojio 23. naslov prvaka

Dinamo osvojio 23. naslov prvaka
NOVA TITULA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2022 / 22:06
Autor: SEEbiz / H
ŠIBENIK - Pobjedom u Šibeniku, nogometaši Dinama su kolo prije kraja prvenstva osigurali 23. naslov prvaka Hrvatske pri čemu peti u nizu,

U posljednjih 17 godina samo je Rijeka jednom prekinula dominaciju "Modrih" osvojivši naslov prvaka 2017.

Dinamo je rekorder sa 23 titule prvaka, Hajduk je šest puta slavio, dok su Rijeka i Zagreb po jednim bili prvaci Hrvatske.

Nogometaši Dinama imali su jasnu situaciju uoči gostovanja na Šubićevcu. Pobjeda im je osiguravala 23. naslov prvaka pri čemu peti u nizu, dok su remi ili poraz odluku odgađali za zadnje kolo i najveći hrvatski derbi protiv Hajduka iduće subote na stadionu Maksimir.

"Modri" nisu dozvolili iznenađenje, opravdali su ulogu favorita i pobjedom zaključili priču. Uoči zadnjeg kola i derbija na Maksimiru, Dinamo ima nedostižna četiri boda više od Hajduka.

Strijelci za Dinamo bili su Marko Tolić (39) i Petar Bočjak (53).

Počelo je prijetnjom Šibenika u drugoj minuti. Ivica Vidović je pucao s ruba kaznenog prostora, no Dominik Livaković je bio spreman. Uzvratio je Mislav Oršić u sedmoj minuti, no Lovre Rogić se nije dao iznenaditi. U 12. minuti vidjeli smo novu priliku gostiju, no Oršić je bio prekratak u petercu nakon prizemnog ubačaja Tolića s krila.

Šibenik je mogao šokirati Dinamo u 27. minuti. Eros Grezda je iskoristio grešku neoprezne obrane Dinama, te se sjurio prema Livakoviću. No u situaciji jedan na jedan kao pobjednik je izašao Dinamov vratar. Bila je to sasvim sigurno najbolja prilika u prvom dijelu.

Kazna za veliki promašaj je stigla u 39. minuti. Dario Špikić je ubacio s desne strane, a Tolić u gužvi zabio za 1-0.

Dinamo je dominantnije krenuo i u nastavak susreta i već u 53. minuti je bilo 2-0. Bočkaj je fantastičnim golom iz slobodnog udarca gurnuo Dinamo ka novoj tituli. Rogić je ostao ukopan u mjestu i samo pogledom mogao ispratiti kako lopta ulazi u njegove lijeve rašlje.

U 57. minuti vidjeli smo još jedan opasan napad Dinama, no Arijan Ademi je prebacio gol. Dvadeset minuta prije kraja susreta Bad Blue Boysi su bakljadom izazvali kraći prekid utakmice, a u 81. minuti je došlo i do ružnih scena i naguravanja igrača koje su započeli Grezda i Ristovski. Nakon što se situacija primirila više nije bilo previže uzbuđenja i slavlje igrača Dinama je moglo početi.

U prvom nedjeljnom susretu Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Lokomotivu sa 1-0 osiguravši treće mjesto u prvenstvu. Domaćin je posve zasluženo stigao do pobjede, a pogodak odluke zabio je Mihael Žaper u 26. minuti.

Osijek je već u četvrtoj minuti imao odličnu priliku. Fućak je ubacio s lijevog krila, Caktaš je pucao, ali je Nevistić obranio njegov udarac.

U 13. minuti je zaprijetio Fućak, ali nije bio precizan. U 20. minuti gosti su uputili prvi udarac prema osječkim vratima. Aliyu je pucao s ruba kaznenog prostora, ali nije to bila ozbiljnija prijetnja.

Osijek je zasluženo poveo u 26. minuti. Lovrić je izveo korner, Jurčević nije najbolje pucao, ali je lopta na drugoj stativi došla do Žapeta koji je zabio svoj peti pogodak ove sezone u HNL-u.

Korak do drugog pogotka Osijek je bio u 59. minuti, no Fiolić je pogodio gredu. Lokomotva je mogla izjednačiti u 71. minuti, no Kulenović nije bio precizan.

Uoči posljednjeg kola Dinamo vodi na ljestvici sa 76 bodova, Hajduk ima 72, Osijek na trećem mjestu 68, a Rijeka je četvrta sa 62 boda. Slijede Lokomotiva (46), Gorica (44), Slaven Belupo (36), Šibenik (32), Istra 1961 (28), te Hrvatski dragovoljac (19).

U posljednjem kolu u subotu 21. svibnja sastaju se Dinamo - Hajduk, Gorica - Osijek, Lokomotiva - Šibenik, Istra 1961 - Slaven Belupo, te Rijeka - Hrvatski dragovoljac.

Tagovi: Dinamo, Arijan Ademi, Petar Bočkaj, Mislav Oršić Ivan Tolić
PROČITAJ I OVO
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
PETICIJA
Navijači Bayerna pokrenuli peticiju sa zahtjevom da Tuchel ostane trener
MUNCHEN - Navijači minhenskog Bayerna pokrenuli su peticiju tražeći od šefova kluba da zadrže Thomasa Tuchela na mjestu trenera i sljedeće sezone.
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE