GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamovi juniori prošli u playoff-rundu Lige prvaka

Dinamovi juniori prošli u playoff-rundu Lige prvaka
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2023 / 16:26
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Nakon što su u prvoj utakmici na Kranjčevićevoj slavili 2:1, Dinamo je na gostovanju kod Basaksehira s 3:1 položio prvi ispit i krenuo dalje u nastavak kvalifikacija za juniorsku Ligu prvaka. Zlatan Košćević bio je dvostruki krvnik, a iako je Turke u susret pokušao vratiti gol Halidija u 66., kombinacija Baković-Miljak u smiraju susreta pobrinula se da Modri ne dožive tursku sapunicu.

Mohamed Fofana (18) bio je jedan od najboljih pojedinaca u redovima turske momčadi tijekom prve utakmice s Dinamom na Kranjčevićevoj, ali u uzvratu je upravo on bio glavni krivac što su Modri načeli protivničku mrežu u 32. minuti. Veznjak rođen u Obali Bjelokosti sa sredine je terena krenuo vraćati loptu za vratara Dilmena, ali bilo je to slabo, neprecizno, što je namirisao Rimac i uhvatio ovaj poklon, a onda pred vratima nesebično dodao za Koščevića koji nije imao težak zadatak poslati loptu u gol.

Bio je Koščević i do pogotka najopasniji igrač zagrebačkog sastava, ali niti jedan od njegova prethodna dva pokušaja u 4. odnosno 24. nisu završili u mreži. Nagradila ga je - treća sreća - rekli bi u narodu.

Istanbul u prvom dijelu i nije bio toliko opasan. Upravo je ranije spomenuti Fofana pokušao iz daljine, ali nedostajalo je preciznosti, a Dinamo je nakon toga u potpunosti preuzeo inicijativu nad igrom. Da domaćin nije imao odgovor na raspoloženog Koščevića pokazalo se i u 52. minuti. Čaić je nadvisio Fofanu u jednom zračnom duelu i poslao loptu u protivnički šesnaesterac gdje je sjajno prazan prostor nanjušio centarfor Modrih i povisio na 2:0.

Govor tijela kod nogometaša Basaksehira bio je izrazito negativan. Da im je netko rekao: ‘‘Dečki gotovo je, idite u svlačionicu‘‘, dojma smo da bi najradije to i prihvatili već u 60. minuti. Posegnuo je stoga trener Ferda Cevizci za trostrukom izmjenom i upravo je jedna od njih dala instantan učinak.

Nakon kornera u 66. minuti najprije je Gureler uzdrmao vratnicu, a onda je na odbijenu loptu natrčao Halidi i smanjio prednost Dinama. Krenuli su all-in jer nisu imali apsolutno ništa za izgubiti. S dva gola izborili bi produžetke, ali to se nije dogodilo. Koščević je do kraja susreta u 81. bio vrlo blizu hattricka, ali spreman je bio Dilmen, a u istom je napadu do svojih pet minuta slave pokušao doći Zahora, nominalno kadet Dinama, ali ni njegov udarac nije uspio matirati golmana.

Zato jest onaj Miljaka u 85. koji je tako postavio točku na i u susretu. Ivica Banović i njegov stožer zadovoljno mogu trljati ruke, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da im je Istanbul odbio ustupiti snimke svojih utakmica, jer kako to biva, susrete juniorskih kategorija teško je pronaći nekim alternativnim kanalima, ali očito su puno toga naučili tijekom one prve utakmice na Kranjčevićevoj. Prva stepenica u borbi za Ligu prvaka je apsolvirana. Istim ritmom valja nastaviti.

ISTANBUL BASAKSEHIR - DINAMO 1:3 (Halidi 66./Koščević 32., 52., Miljak 85.)

ISTANBUL Stadion Esenler. Gledatelja: 150. Sudac: Martin Dohal (Slovačka). Pomoćnici: Vorel i Straka (oba Slovačka). Četvrti sudac: Kosterelioglu (Turska).

ISTANBUL BASAKSEHIR: Dilmen - Ipek, Gureler, Dilek, Ergul - Kavraz (od 59. Halidi), Fofana (od 59. R. Kaya), C. Kaya, Cevik (od 59. Inan) - Sas (od 73. Yildiz), Celik

DINAMO: Rajić - Pavlek, Ruškovački (od 90. Zebić), Pavić, Graonić - Čaić (od 90. Peroš), Kujundžić - Gec (od 73. Miljak), Vrbančić (od 80. Baković), Rimac (od 80. Zahora) - Košćević

ŽUTI KARTONI: Čaić (20), Kujundžić (85), Dilek (79)

Tagovi: Dinamo, Liga prvaka, Zlatan Košćević
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE