GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Durant preskočio Shaqa na vječnoj listi strijelaca

Durant preskočio Shaqa na vječnoj listi strijelaca
ZA POVIJEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2024 / 10:23
Autor: SEEbiz
PHOENIX - Pogotkom s linije slobodnih bacanja preko ispružene ruke čuvara Kevin Durant postao je osmi strijelac NBA lige svih vremena preskočivši legendarnog Shaquillea O'Neala.

Na utakmici Phoenixa protiv Philadelphije, koju su Sunsi dobili 115:102, trebao je devet poena da prestigne Shaqa, a završio je s 22.

Durant je trenutačno na 28.610 poena, a ove je sezone već preskočio Hakeema Olajuwona, Elvina Hayesa, Mosesa Malonea i Carmela Anthonyja, ostvarivši napredak s 13. na osmu poziciju. Za skok na sedmu će se ipak načekati jer mu Wilt Chamberlain bježi gotovo 3000 poena.

Chamberlain je sedmi s 31.419 poena, a malo ispred njega na šestom je mjestu Dirk Nowitzki s 31.560. Do Wilta mu treba još 2809 poena, što znači da bi mu uz aktualni prosjek od 27.8 trebala još 101 utakmica. Tim ritmom, čak i ako ne propusti niti jednu utakmicu, neće ga dostići iduće sezone, nego početkom 2025./2026.

No Shaq ne smatra samo da će Durant izbiti ispred Chamberlaina i Nowitzkog, nego možda i svih ostalih, uključujući i još aktivnog rekordera LeBrona Jamesa, koji je nedavno premašio 40.000 poena.

"Čestitam što si me preskočio na osmome mjestu liste strijelaca svih vremena. Zasluženo. Ali ne staješ ovdje, želim vidjeti možeš li doći do broja jedan", poručio mu je O'Neal iz televizijskog studija.

Tagovi: DURANT, SHAQ, NOWITKI, CHAMBERLAIN
PROČITAJ I OVO
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE