GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Džeko briljirao, Fener pobijedio

Džeko briljirao, Fener pobijedio
TURSKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.09.2023 / 19:51
Autor: SEEbiz / klix.ba
ISTANBUL - Nogometaši Fenerbahčea su pobijedili Antalyaspor u 4. kolu turskog prvenstva rezultatom 3:2 uz pogodak i asistenciju kapitena Edina Džeke koji je nastavio briljirati u dresu istanbulskog giganta.

Gosti su poveli u 31. minuti pogotkom Adama Bukse i bili su mnogo bolji rival, no u posljednjim trenucima prvog poluvremena Džeko je sjajno glavom pogodio za 1:1.

Pogodak je isprva poništen zbog ofsajda, no VAR je intervenirao i priznat je gol Dijamanta.

Na početku drugog poluvremena Džeko je asistirao za preokret Fenera. Lijepo je ubacio sa lijeve strane na drugu stativu, a Irfan Can Kahveci je glavom pogodio za 2:1.

Gosti su do izjednačenja stigli u 64. minuti kada je Buksa postigao svoj drugi pogodak kada je silovitim udarcem sa 16 metara matirao Dominika Livakovića.
Fener je do novog vodstva stigao u 80. minuti. Najprije je Džekin silovit udarac sa desetak metara golman Helton Leite odbio u korner, a nakon brzo izvedenog ubačaja iz ugla Sebastian Szymanski je pogodio za 3:2

U 90+2. minuti Džeko je mogao pogoditi i drugi put na susretu kada je izašao sam pred Leitea, no brazilski golman je sjajno odbranio njegov udarac i odbio loptu u korner, te je susret završen trijumfom istanbulske ekipe rezultatom 3:2.

Džeko sada na svom kontu ima četiri pogotka u prvenstvu na isto toliko utakmica, odnosno šest u svim takmičenjima, a ostvario je i pet asistencija, od kojih su dvije u prvenstvu.

Fener je jedini tim sa maksimalnim učinkom u turskoj Superligi sa 12 osvojenih bodova.

Tagovi: Edin Džekp, Fenerbahče, Dominik Livaković
PROČITAJ I OVO
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
OZLJEDA
Bojan Bogdanović ne može izbjeći operaciju
NEW YORK - Propustio je početak sezone zbog problema s listom noge, a sad je doznao da ga čeka operacija.
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
SUDAC
Evo koji će europski sudac suditi derbi između Rijeke i Dinama
RIJEKA - U derbiju 33. kola SuperSport HNL-a na Rujevici u nedjelju od 19:30 sastaju se Rijeka i Dinamo. Ogroman je ulog jer bi izravni dvoboj dva vodeća kluba lige mogao odlučiti o prvaku.
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
PROBLEMI
Majer u drugom planu, razmišlja o transferu
WOLFSBURG - Lovro Majer drugu utakmicu zaredom nije odigrao ni minutu za Wolfsburg, koji je u subotu svladao Freiburg 2:1 u gostima u 31. kolu Bundeslige.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE