GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EHF odbio važan zahtjev Hrvatske

EHF odbio važan zahtjev Hrvatske
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2020 / 20:20
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Hrvatski rukometni savez je zamolio EHF da pusti reprezentaciju Hrvatske odmah nakon sutrašnje utakmice sa Španjolcima u Beču na put za Stockholm, gdje se u petak igra završnica Eura.

Međutim, krovna europska rukometna organizacija odbila je zahtjev i tako Hrvatska za Švedsku putuje tek u četvrtak s Njemačkom. Naime, ideja Hrvatskog saveza bila je da na sjever otputuje odmah nakon sutrašnje utakmice sa Španjolskom koja se igra u 16 sati.

Tako bi Červar i njegovi igrači u Švedskoj bili već isti dan pa bi imali dan odmora više. Zahtjev je poslan nakon utakmice protiv Češke, a danas je stigao negativan odgovor.
Nastavak je to EHF-ovih suludih ideja i odluka, posebno oko kaotičnog rasporeda protiv kojeg se bune i sami igrači.

Najviše zbog toga što se veliki turniri igraju baš svake godine, a raspored i sustav natjecanja igračima baš nikako ne ide u prilog jer nemaju vremena za odmor.

Luka Stepančić je o tom problemu otvoreno govorio nakon pobjede nad Češkom u ponedjeljak.

"Iskreno, danas ujutro [ponedjeljak, op. a.] mi je bio najgori dan od kada sam ovdje. Nakupilo se umora od subote i utakmice s Njemačkom. To je bilo golemo emotivno pražnjenje, a i fizičko i dobro mi je došla ovakva lagana utakmica da se oporavim. Nakupi se umora na turniru. Pričali smo mi igrači često da se mora nešto promijeniti i povećati broj slobodnih dana na velikim turnirima. Ne znam, ovi gore očito misle da je ovo dovoljno. Igramo četiri utakmice u osam dana i teško je zadržati snagu, ali kako je nama tako je i drugima. Nema plakanja."

Na ovu priču se nadovezuje i ludi raspored za Mađare, koji su također u igri za polufinale Europskog prvenstva. Oni večeras u 20:30 igraju prvu odlučujuću utakmicu za prolazak protiv Švedske, a u srijedu ih od 16 sati čeka Portugal.

U slučaju da Mađarska prođe, već u petak bi igrala polufinale turnira.

Tagovi: Europska rukometna reprezentacija, Lino Červar, Luka Stepančić, hrvatska rukometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Joselu junak Madrida, Real u finalu Lige prvaka
LIGA PRVAKA
Joselu junak Madrida, Real u finalu Lige prvaka
MADRID - Real je još jednom pokazao karakter i u samo dvije minute preokrenuo utakmicu protiv Bayerna u polufinalu Lige prvaka. Nije se predavao i preko Joselua u 88. i 90'+1 zabio dva gola koja su ga odvela u finale, a koje je na rasporedu 1. lipnja u Londonu.
Dinamo će dobiti revolving kredit, a i novog sponzora
FINANCIRANJE
Dinamo će dobiti revolving kredit, a i novog sponzora
ZAGREB - U Dinamu će se danas održati redovna sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se raspravljati o tekućim pitanjima, a novooformljeni brojni odbori kluba dat će izvještaje o djelatnostima za koje su nadležni.
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
PRIZNANJA
Rudy Gobert četvrti put najbolji obrambeni igrač NBA lige
NEW YORK - Igrač Minnesota Timberwolvesa time se izjednačio s dosadašnjim rekorderima Dikembeom Mutombom i Benom Wallaceom na vrhu ljestvice igrača s najvećim brojem nagrada u toj kategoriji.
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
PONUDA
Dalić dobio bogatu ponudu iz Katara
ZAGREB - Zlatko Dalić će uskoro povesti reprezentaciju Hrvatske na svoje drugo Europsko prvenstvo.
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
TRANSFERI
Dinamo želi hrvatskog napadača iz Bundeslige
ZAGREB - Bruno Petković je po pojedinim medijskim napisima na izlaznim vratima Maksimira, iako se navijači i dalje nadaju preokretu te da će jedan od kapetana i lidera ostati u modrom klubu, ali Dinamo ne gubi vrijeme i traži drugog napadača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE