GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Englezi razbili Ukrajince

Englezi razbili Ukrajince
UVJERLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2021 / 00:04
Autor: SEEbiz / H
RIM - U posljednjem susretu četvrtfinala Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Engleske je u Rimu pobijedila Ukrajinu sa 4-0 (1-0).

Golove za Englesku zabili su Harry Kane (4, 50), Harry Maguire (46) i Jordan Henderson (63).

Engleska je do polufinala stigla bez primljenog gola, s razlikom pogodaka 8-0.

Englezima će to biti treće polufinale u povijesti, a dosadašnja dva su izgubili. Na EP-u 1968. godine Engleska je izgubila od Jugoslavije sa 0-1, a 1996. od Njemačke nakon izvođenja jedanaesteraca. Ukrajince može utješiti kako je već plasman u četvrtfinale njihov najveći uspjeh na europskim prvenstvima.

Ukrajinske nade u čudo protiv Engleske poljuljane su već u 4. minuti golom, a nestale su u 46. minuti kada je Maguire zabio, što je Englezima omogućilo komotnu pobjedu i prolaz u polufinale. Trupe Andrija Ševčenka bile su posve demolizirane, a Englezima je uspjelo sačuvati svoju mrežu i petu utakmicu zaredom.

Englezi nisu mogli zamisliti bolji početak susreta, već u četvrtoj minuti Sterling je proigrao Kanea, a engleska "devetka" je stigla prije do lopte od ukrajinskog vratara i zabila.

Nakon ranog vodstva Englezi su kontrolirala utakmicu, a Ukrajina je imala inicijativu, no bez većih opasnosti po englesku obranu. U 17.minuti nakon pogrešnog dodavanja Walkera Jaremčuk je propustio najveću priliku, iskosa je pokušao svladati Pickforda udarcem u bliži, no engleski vratar je bio siguran.

I drugo poluvrijeme su Englei otvorili pogotkom. Ubačaj Shawa s lijeve strane dočekao je glavom Maguire i zatresao ukrajinsku mrežu. Samo nekoliko minuta kasnije utakmica je bila gotova. Ponovno je asistent za gol bio Shaw preciznim nabačajem za Kanea, koji glavom potpuno sam donosi Gordom Albionu prednost od 3-0.

Agonija Ukrajine se nastavila u 63. minuti kada je nakon kornera Henderson zabio četvrti gol za Engleze. Dokraja su se Ukrajinci čuvali teže katastrofe, a Englezi primljenoga gola, tako da je ostatak utakmice protekao u pukom čekanju kraja.

Engleska će u polufinalu, 7. srpnja u Londonu igrati protiv Danske koja je u pobijedila Češku sa 2-1.

U drugom polufinalu 6. srpnja, također u Londonu igrat će Italija i Španjolska.

Finale je 11. srpnja, također na londonskom stadionu Wembley.

UKRAJINA - ENGLESKA 0-4

Strijelci: 0-1 Kane (4), 0-2 Maguire (46), 0-3 Kane (50), 0-4 Henderson (63)

Pred 17.000 gledatelja na stadionu Olimpico sudio je Brych iz Njemačke.

UKRAJINA: Bushchan - Zabarnji, Karavajev, Krivcov (TCiganhov 35), Matvijenko, Sidorčuk (Makarenko 64), Mikolenko - Šaparenko, Zinčenko, Jarmolenko - Jaremčuk

ENGLESKA: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw (Trippier 65) - Rice (Henderson 57), Phillips (Bellingham 65) - Sancho, Mount, Sterling (Rashford 65) - Kane (Calvert-Lewin 73)

Tagovi: Harry Kane, Harry Maguire, Jordan Henderson
PROČITAJ I OVO
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
SUSRETI
Zajec se sastao s Kustićem, evo o čemu se razgovarali
ZAGREB - Delegacija Dinama, predvođena predsjednikom Velimirom Zajecom, susrela se u HNS-ovim prostorijama s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem.
Dalić: Doći će do promjena na popisu
IZBORNIK
Dalić: Doći će do promjena na popisu
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak u Zagrebu u sklopu priprema za nadolazeći ACUD Cup koji će se igrati u Kairu.
Karoglan na rubu otkaza, evo tko bi mogao preuzeti Hajduk
HAJDUK
Karoglan na rubu otkaza, evo tko bi mogao preuzeti Hajduk
SPLIT - Poraz Hajduka od Lokomotive bi izgleda mogla biti kap koja je prelila čašu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE