GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fondacija Novak Đoković počela sa dopremanjem medicinske opreme zdravstvenim centrima širom Srbije

Fondacija Novak Đoković počela sa dopremanjem medicinske opreme zdravstvenim centrima širom Srbije
HUMANO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2020 / 13:15
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Fondacija Novak Đoković započela je dopremanje medicinske opreme zdravstvenim ustanovama koje leče pacijente od COVID-19 virusa.

Prva pristigla medicinska oprema, u vidu četiri respiratora i 20 kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata, donirana je Kliničkom centru u Kragujevcu, kako bi olakšala napore lekara i zdravstvenih radnika koji se bore protiv COVID-19.

U dogovoru sa nadležnim državnim institucijama, najvredniji deo donacije, CT SCAN sa svom dodatnom opremom i četiri aparata za neinvazivnu ventilaciju uz veliki broj setova, biće raspoređeni Infektivnoj klinici u Beogradu i Klinici za Pulmologiju KCS, s obzirom da se najteže oboleli pacijenti od ovog virusa leče u navedenim ustanovama. U sklopu donacija, Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici biće dopremljena dva respiratora.

"Trudili smo se da prikupimo informacije šta je najpotrebnije medicinskim ustanovama, ne samo u Beogradu nego i u onim gradovima u Srbiji gde su takođe bila žarišta, kao i da nabavimo najkvalitetniju dostupnu opremu. Nastavljamo i dalje da pratimo situaciju. Još jednom izražamo veliku zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na ogromnom požrtvovanju i danonoćnom radu da bi svi pacijenti bili zbrinuti, lečeni i uspešno izlečeni, izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka i ko-osnivač Fondacije Novak Đoković.

U narednim danima Fondacija će isporučiti neophodnu medicinsku opemu i drugim COVID centrima širom Srbije koja uključuje još 10 respiratora, rendgen aparate, monitore za vitalne funkcije, specijalne klompe i drugu opremu koja će biti raspoređena u skladu sa potrebama tih zdravstvenih ustanova.

Tagovi: Fondacija Novak Đoković, Jelena Đoković, Novak Đoković, humanitarna pomoć, Klinički centar u Kragujevcu
PROČITAJ I OVO
Zvonimir Boban ima novi angažman
ANGAŽMAN
Zvonimir Boban ima novi angažman
ZAGREB - Zvonimir Boban (55) bit će stručni komentator Sky Sporta u idućoj sezoni Lige prvaka, objavio je talijanski medij.
Šibenik predstavio idejni projekt novog stadiona
PROJEKTI
Šibenik predstavio idejni projekt novog stadiona
ŠIBENIK - Šibenik je danas predstavio "mega projekt", kako je nazvan u službenom pozivu, odnosno projekt i idejno rješenje izgradnje novog i modernog stadiona Šubićevac.
Radonjić ne igra za reprezentaciju dok je Piksi izbornik
ODLUKE
Radonjić ne igra za reprezentaciju dok je Piksi izbornik
BEOGRAD - Izbornik srpske nogometne reprezentacije Dragan Stojković Piksi danas bi trebao objaviti popis od 26 igrača na koje računa za Europsko prvenstvo, a kako prenose beogradski mediji, Nemanja Radonjić neće biti na popisu.
Preminuo legendarni NBA centar Bill Walton
IN MEMORIAM
Preminuo legendarni NBA centar Bill Walton
BOSTON - Američka košarkaška legenda Bill Walton (71), član Kuće slavnih i dvostruki NBA prvak, preminuo je nakon dugotrajne borbe s rakom, objavila je NBA liga.
Modrić: Odluka je donesena
PORUKE
Modrić: Odluka je donesena
MADRID - Luka Modrić rekao je da se da nada da će produžiti ugovor s Real Madridom i da se nada da će kad završi klupsku karijeru imati oproštaj od kluba kakav je imao Toni Kroos.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE