GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Galatasaray deklasirao Fenerbahče

Galatasaray deklasirao Fenerbahče
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2023 / 19:49
Autor: SEEbiz / H
ISTANBUL - U najvećem derbiju turskog nogometa Galatasaray je na gostovanju pobijedio Fenerbahče sa 3-0 pobjegavši najvećem suparniku na četiri boda prednosti.

Galatasaray je poveo u 32. minuti golom Sergia Oliveire, na 2-0 je povisio Kerem Akturkoglu, da bi konačnih 3-0 postavio Mauro Icardi u desetoj minuti sudačke nadoknade.

Gosti su još dva puta treseli suparničku mrežu, ali su golovi Abdulkerima Bardakcija u 14. i Kerema Akturkoglua u 17. minuti poništeni nakon asistencije VAR-a. Domaćin je od 86. minute igrao bez isključenog Irfana Cana Kahvecija koji je "pocrvenio" zbog oštrog prekršaja.

Bila je to najuvjerljivija pobjeda Galatasarayja protiv najomraženijeg suparnika u posljednjih 17 godina.

Galatasaray je sedmom uzastopnom ligaškom pobjedom pobjegao Fenerbahčeu na četiri boda prednosti.

U ranije odigranom susretu Umraniyespor je na gostovanju pobijedio Giresunspor sa 1-0, a pogodak odluke zabio je hrvatski nogometaš Antonio Mršić.

Mršić, koji za Umraniyespor igra od 2021. godine, pogodak je postigao u 83. minuti. Bio je to njegov peti gol ove sezone.

Prije dolaska u klub iz predgrađa Istanbula, Mršić je igrao za Balikesirspor, izraelske klubove Bnei Yehuda, Bnei Sakhnin i Hapoel Rishon LeZion, te Zadar, Split... Za Umraniyespor je nastupio i Tomislav Glumac, bivši branič Hajduka, Zadra i Splita koji je u Turskoj od 2015. godine.

U drugom susretu Karagumruk i Konyaspor su odigrali 3-3. Domaćin je vodio 2-0, a imao je i 3-2, ali su gosti uspjeli izvući bod i to golom u petoj minuti nadoknade, a sva tri gola za goste zabio je Senegalac Mame Diouf (65, 72, 90+5).

Kod prvog gola Konyaspora asistent je bio Robert Murić koji je ušao u igru u 59. minuti. Za Karagumruk su zabili Magoed Ozdojev (7), Mbaye Diagne (33) i Kerim Frei (88).

Murić je u Konyu stigao u lipnju ove godine zajedno s Domagojem Pavičićem iz Rijeke.


Konyaspor se nalazi na sedmom mjestu ljestvice turskog prvenstva, dok je Umraniyespor na 18. mjestu sa 14 bodova, tri manje od zone spasa.

Tagovi: Galatasaray, Fenerbahče, Mauro Icardi, Sergio Oliveira, Kerem Akturkoglu, Antonio Mršić
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE