GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gvardiol odlazi u RB Leipzig

Gvardiol odlazi u RB Leipzig
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.09.2020 / 08:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Joško Gvardiol odlazi u RB Leipzig za koji potpisuje na pet godina, a poznato je i koliko će Dinamo zaraditi.

Iako se činilo kako će cijeli posao propasti, Dinamo je ipak prodao Joška Gvardiola. Prema pisanju 24 sata 18-godišnji branič Dinama je sve dogovorio s njemačkim RB Leipzigom s kojim će potpisati na pet godina i tako postati suigrač Danija Olma s kojim je donedavno dijelio svlačionicu na Maksimiru.

Gvardiol je imao tri ponude na stolu. Ona Lilleova od 10 milijuna eura je odmah odbijena jer iznos nije bio ni približno zadovoljavajuć, a onda se pojavio Leeds koji je najprije ponudio 20 pa 22 milijuna eura uz 20 posto od idućeg transfera. Dinamo je pristao, ali mladi stoper je odlučio reći ne odlasku u Englesku.

Već tada se pričalo kako će ostati u Dinamu ili eventualno, uspije li se to ispregovarati, otići u RB Leipzig. Gvardiola je više privlačio odlazak u Leipzig koji se čini kao idealna iduća stepenica za mladog igrača, a tamo ga je pozvao i Olmo koji će mu sigurno olakšati prilagodbu na novu sredinu. Problem je bio što je njemački prvoligaš tada Dinamu nudio 15 milijuna eura što također nije bilo dovoljno.

Ipak ništa od velikog posla; Dinamo je prihvatio ponudu od 22 milijuna eura za svojeg wunderkinda, ali u zadnji tren je sve propalo
Daljnji pregovori su bili uspješni za sve strane pa će Dinamo na kraju na Gvardiolu, koji je za prvu momčad plavih odigrao tek 15 utakmica uz jednu asistenciju i jedan gol, zaraditi 19 milijuna eura. Cifra je nešto niža od onoga što su nudili Englezi, ali igrač želi ići naš u Leipzig dok mu se Engleska činila kao preveliki korak u ovoj fazi karijere.

Uz to, pozitivna stvar za Dinamo je da će Gvardiol ostati na Maksimiru barem do zime. Taj dio je malo zakomplicirala UEFA koja ne dozvoljava više da klub koji otkupi igrača odmah istog igrača posudi nekome pa će Nijemci Gvardiola tek zakapariti, a onda ga i službeno kupiti u siječnju. Mladi Zagrepčanin tako postaje jedan od najskupljih hrvatskih stopere u povijesti.

Tagovi: Joško Gvardiol, RB Leipzig, Dinamo, Dani Olmo, Leeds
PROČITAJ I OVO
Olmo sve bliže povratku u matični klub
TRANSFERI
Olmo sve bliže povratku u matični klub
LEIPZIG - Dani Olmo bi u ljetnom prijelaznom roku mogao napraviti transfer karijere.
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE