GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hajduk godinu završava s čak 12.5 milijuna eura gubitka

Hajduk godinu završava s čak 12.5 milijuna eura gubitka
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2023 / 21:09
Autor: SEEbiz
SPLIT - Na Poljudu je održana redovna Skupština Hajduka, a najzanimljiviji je bio osvrt o stanju kluba u 2023. godini te financijsko izvješće

'Htio bih se zahvaliti svima u klubu i čestitati svima na 2023. godini. Prva ekipa je ponovno osvojila Kup. Finale Lige prvaka mladih je posebno. Akademija je za stvaranje igrača, ali to je bila potvrda rada. Osvojili smo tri trofeja u omladinskom pogonu. Dogodio se i najveći transfer u povijesti kluba, a ono što je bitno, najveći broj članova, preko 100.000. Zahvaljujem se Našem Hajduku i Odjelu za članstvo. Svi ovi rezultati idu prema cilju. Ovoj upravi fali seniorska Europa, ali smo to uspjeli napraviti s juniorima. Imamo višečlanu upravu, donijeli smo strategiju', kazao je na početku predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić te nastavio:

'Cilj je osvojiti dva prvenstva do 2027. Nadam se da ćemo to ispuniti. Ono što nije dobro je Europa. To je naš neuspjeh. Fali nam Europa da sve bude kako treba. Osvojili smo najveći broj bodova u 2023. U studenom 2020. vrijednost momčadi je bila 19 milijuna eura, sad je 53. To je najveća vrijednost koju smo ostvarili. Puno je lakše ući u Europu s prvog mjesta, nego s drugog ili trećeg. Za navijače je najvažnije prvo mjesto, a za klub je ključna Europa. Zamislite što bi bilo da Hajduk uđe u finale nekog europskog natjecanja. Nama je mjesto u Europi. To je najveći zadatak svih nas u nadolazećim godinama. Marko Livaja je naš ključni igrač, simbol ovakvog Hajduka. Sretni smo da je s nama, znamo da je i on sretan što je tu. Skauting i sportska strana rade dobar posao. Može se vidjeti koliko je to dobro. Čestitam Niki na tome. On sam zna koji su nam ciljevi. Bit svih igrača je da sada žele doći u Hajduk. S obzirom na trenutnu situaciju trebalo bi biti još lakše privlačiti igrače. U zadnjoj utakmici u Zagrebu, od 11 igrača deset je došlo bez odštete. Svi osim Krovinovića. U 2023. smo prodali dvojicu igrača koje smo doveli, Jana Mlakara i Lukasa Grgića. Na njima je klub višestruko zaradio. Bilo nam je vrlo bitno kako ćemo odraditi transfer Luke Vuškovića', nabrajao je Jakobušić te dodao:

'To je bilo bitno zbog reputacije kluba. Da bi dobili najveći transfer, to je Engleska. Problem je što Engleska nije EU, ima reperkusija o tome, ali bilo nam je vrlo važno da izaberemo dobar klub. Uspjeli smo napraviti taj transfer bez da je igrač igrao u reprezentaciji. Nije čak bio ni u U-21. Trenutno stanje, od 2004. smo prvi na zimskoj stanci. Gledamo kao da ne vjerujemo da se to događa. Ono što nas zanima su pripreme i prva utakmica s Rijekom. Iznad smo svog financijskog potencijala. Imamo drugi proračun HNL-a, a prvi smo. Afirmirali smo dvojicu mladih igrača, Rokasa Pukštasa i Niku Sigura. Na jednoj od prvih skupština otkad sam tu odlučili smo ukinuti drugu momčad. Imamo Radomlje, Solin, Široki Brijeg. U tri države imamo tri kluba partnera. Svaki ima svoju autonomiju, ali razvijamo igrače. Sigur je došao iz Radomlja. Nadamo se takvoj suradnji i sa Širokim i sa Solinom. Sa svim igračima smo potpisali ugovore. Ovi koji dođu iza nas imat će ekipu s tri godine ugovora i više. To je najveća vrijednost. Vrlo je bitno kada odeš da ostaviš klub bolji nego kada si došao. Ženski klub ima najuspješniju sezonu. Prvi put smo stavili i žensku ekipu na kalendar. I oni su ambiciozni. Preko 200 djevojčica trenira. Za njih tek dobro vrijeme dolazi. Nemojte se iznenaditi ako iduće sezone ŽNK Hajduk bude igrao Ligu prvaka na Poljudu. Ove godine imamo jednu od najmlađih momčadi juniorskog HNL-a. Možda pati rezultat, ali naš cilj je razviti dvojicu igrača za seniore. Imali smo trenera juniora Tonija Golema koji je otišao u Rudeš. To nas je malo poremetilo, ali ne pravimo probleme. Podigli smo razinu rada u svim segmentima. Implementirali smo WISC test koji mjeri nogometnu inteligenciju za igrače Akademije. To je nešto po uzoru na AZ Alkmaar. Imamo i psihološko-pedagoški rad. Značajan broj klubova dolazi nama. Žele vidjeti kako mi radimo. Čestitke Akademiji na radu i na svemu što implementiramo, a nije vidljivo. Imamo pet ljudi u skautingu, predano rade, dosta su po terenu. To daje rezultate. Ne bi mi bili na prvom mjestu da nije skautinga i selekcije.'

Tagovi: gahduk, jakobušić, golem, vušković, tottenham
PROČITAJ I OVO
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
TRENERI
Sky: Bayern se raspituje o Lopeteguijevoj dostupnosti
MÜNCHEN - Bayern München obratio se Julenu Lopeteguiju u svojoj dugotrajnoj potrazi za novim trenerom, izvijestila je u subotu njemačka televizija Sky.
Jakirović: Želja moje majke bila je da vodim Dinamo protiv Rijeke
DINAMO
Jakirović: Želja moje majke bila je da vodim Dinamo protiv Rijeke
ZAGREB - Samo četiri dana uoči nedjeljnog (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv) derbija s Rijekom Dinamov je trener Sergej Jakirović doživio obiteljsku tragediju, u srijedu mu je u 68. godini preminula majka Jelena. No, Jakirović će bez obzira na sve voditi momčad.
Preminuo Vatromir Srhoj, bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa
IN MEMORIAM
Preminuo Vatromir Srhoj, bivši izbornik i legenda hrvatskog rukometa
SPLIT - Tužna vijest pogodila je sportsku, a posebno rukometnu javnost, u 76. godini života preminuo je Vatromir Srhoj.
Futsal Dinamo u dramatičnoj utakmici, tek nakon produžetka dobio Olmissum
FINALE
Futsal Dinamo u dramatičnoj utakmici, tek nakon produžetka dobio Olmissum
ZAGREB - U prvoj utakmici finala SuperSport 1. HMNL-a Futsal Dinamo je nakon produžetaka 6:4 svladao omiški Olmissum.
Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa
NBA PLAYOFF
Dončić i Irving odveli Dallas preko Clippersa u drugi krug NBA play-offa
DALLAS - Košarkaši Dallas Mavericksa su se plasirali u drugi krug NBA play-offa savladavši Los Angeles Clipperse rezultatom 4-2 u seriji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE